Începe sesiunea pentru depunerea proiectelor pentru produsele neagricole (produse patiserie, bere etc.)

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

AFIR a declarat prin oficialii sai ca urmeaza sa se deschida sesiunea de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole pentru obținerea de produse neagricole, daca acestia doresc sa aplice pentru schema GBER din cadrul submăsurii 4.2 (PNDR 2020), care va avea loc in intervalul 21 decembrie 2018, ora 9:00 – 30 iunie 2019, ora 16:00.

Bugetul total alocat acestei sesiuni este de 35.348.504 euro, care se divide in felul urmator: 21.209.103 euro la dezvoltarea și modernizarea capacităților de procesare și de comercializare a produselor agricole și 14.139.401 euro la crearea de noi unități de procesare pentru produsele agricole.

    „Începând din 21 decembrie procesatorii pot depune online la AFIR solicitări de finanțare a proiectelor pentru investiții în procesarea produselor agricole pentru obținerea de produse neagricole, precum pâine, produse zaharoase, prăjituri, bere artizanală și multe altele. Finanțarea disponibilă prin schema GBER a submăsurii 4.2 contribuie semnificativ la creșterea calității produselor obținute, a siguranței alimentare și la obținerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi, cu asigurarea standardelor de calitate.

Valoarea sprijinului financiar poate ajunge până la 2,5 milioane de euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.” a spus Directorul general al AFIR,  Adrian CHESNOIU.

Pragul de calitate lunar pentru depunerea unui proiect se ridica la 65 de puncte (21 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) și se reduce progresiv până la pragul de depunere de cel putin 15 puncte (1 – 30 iunie 2019). Ele se transmit prin INTERNET, pe site-ul oficial afir.

Cateva dintre domeniile pentru care se poate cere finantarea:

  • fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie;
  • fabricarea înghețatei și a sorbetului;
  • fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei și a produselor zaharoase;
  • fabricarea alimentelor pentru utilizări nutriționale speciale (de exemplu: lapte praf, alimente fără gluten);
  • fabricarea unor băuturi, precum berea artizanală.

Inainte de a trimite proiectul pe site-ul oficial AFIR acestia trebuie sa verifice Ghidul solicitantului și anexele pentru schema GBER, parte a submăsurii 4.2, si documente publicate pe pagina de internet, www.afir.info, la secțiunea Investiții PNDR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: