Au sau nu efect suplimentele alimentare? Studiile dovedesc…

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Exista o tendinta in Romania, o noua tendinta, de a se lua in nebunie suplimente alimentare, intrebarea reala care survine in urma acestui “trend”, si care se pune pe buna dreptate, este, insa: au sau nu efectul promis asupra sanatatii noastre?

De aceea, cercetatorii au dat startul studiilor care sa dovedeasca un posibil efect placebo asupra organismului (sau nu?). Un astfel de studiu a fost facut in prima parte a lui 2018 care sustine ca, de fapt, pilulele nu au un niciun efect REAl asupra corpului, fie si vorba despre vitamina C sau calciul promis.

Un studiu mai recent, insa, a avut ca obiect evaluarea substantei active din interior, respectiv Omega 3 (ulei de pește), pe care, mai mult ca sigur, l-ai asimilat cel mai mult cand erai mai mic. Este foarte importanta deoarece protejeaza organismul contra afectiunilor legate de inimă.

Studiul a fost facut de University of East Anglia si crede ca efectul acesta NU exista. Medicii au declarat ca acizii grași din Omega 3, precum acidul alfa-linoleic (ALA), acidul eicosapentanoic (EPA) şi acidul docohexanoic (DHA) sunt importanti pentru sanatatea ta, dar nu au acest efect.

In acesta au fost inclusi 112.000 de persoane si in urma caruia nu au rezultat niciun fel de dovezi ca suplimentele Omega 3, care in continut ulei de peste, te-ar proteja in fata bolilor de inima. Au existat 2 categorii de persoane: cele care au vrut numai sa asimileze mai mult decat de obicei acizii grași Omega 3 si cei care au vrut sa urmeze acest regim pentru o perioada de 1 an.

Dupa aceea, ei au fost analizati din punctul de vedere al riscului de boli ale inimii și circulației. Ratele de deces au aratat urmatoarele: 8,8% pentru cei care au luat Omega 3, in raport cu 9% din grupul de control. Asta inseamna ca diferenta este aproape infima.

Aceeasi concluzie reiese si in cazul diferentelor dintre ratele de infarct sau accident vascular cerebral.

Lee Hooper a fost liderul studiului si sustine ca nu rezulta dovezi ca ar ajuta inima intr-un fel sau ar scadea riscului de deces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: