Copiii născuți supraponderali sunt predispuși la diabet

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Oamenii de stiinta au realizat un nou studiu in domeniul medical, care a scos la iveala factorii care conduc la aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute.

Speicalistii au aflat de 60 de variante genetice care se pot observa cu usurinta in greutatea bebelușului la naștere și care, intr-o etapa ulterioara a vietii, pot mari sansele de dezvoltare a bolilor de inimă și a diabetului.

“Este fascinant cum gena joacă un rol important atât în greutatea fizică a bebelușului, dar și în favorizarea unor boli. Studiul acestor gene ne oferă o viziune mai amplă asupra proteinelor implicate și asupra mecanismului prin care aceste boli se instalează”, a declarat Hans Bisgaard, profesor de pediatrie și șeful Departamentului de Studiu al Astmului în Copilărie din Copenhaga, Danemarca.

Anders Borglum, un foarte cunoscut profesor în genetică medicală, a spus ca informatiile pe care le-au scos la iveala sunt foarte importante pentru domeniu medical:

“Rezultatele studiului vin să indice care gene influențează greutatea la naștere și cum este ea corelată cu bolile de care copilul va suferi la vârsta adultă.”

Daca tezele specialistilor sunt adevarate, atunci copiii nascuti subponderali au sanse mult mai mari sa fie obezi cand se maturizeaza:

“Obezitatea este, în general, corelată cu un risc crescut al apariției unor afecțiuni precum diabetul de tip 2”, adaugă profesorul Borglum.

Un alt studiu similar cu acesta, dar realizat de alt autor, Edward Ruiz-Narvaez, asistent-profesor de epidemiologie in cadrul Scolii de Sanatate Publica a Universitatii Boston, inclusiv mamele de culoare ar avea sanse mai mari sa se îmbolnăvească de diabet de tip 2, in cazul in care nasc copii subponderali. Nu ar fi de mirare, insa, caci numarul de cazuri de diabet la persoanele afro-americane este foarte ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: