TOT ce credeai despre cafea este FALS!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cu totii stim cat de bun este gustul cafelei sau, cel putin, marea majoritate dintre noi. Multi oameni incep adictia sau obisnuinta de la o varsta relativ frageda, 20 de ani in sus (altii chair si mai devreme), iar consecintele practice sunt incredibile! Te trezesti din adormit imediat ca sa te apuci de invatat sau sa continui treaba la serviciu. Dar, intrebarea la care mereu s-au straduit sa raspunda cercetatorii este: cat de sanatoasa este cafeaua?

Dupa cum bine stim toti, felul in care fiecare dintre noi reactioneaza la cafea este diferit, insa nu asta s-ar putea sa fie cazul. Un nou studiu al cercetătorilor britanici publicat în The Guardian ar distruge toate credintele noastre despre consumul de cafea.

Studiul realizat de cercetatorii a fost finantat de Fundația Britanică pentru Inimă.

Concluziile au aratat ca daca consumi 25 de cești de cafea pe zi și o faci mereu, consecintele pe care le-ar avea acest consum asupra inimi și a arterelor nu este mai grav fata de acelea pe care le au persoanele care beau o singură ceașcă. Nu se stie sigur deocamdata cat de adevarate, reale sunt aceste rezultate ale studiului, dar cu siguranta ele ar dovedi un fapt stiintific: faptul ca consumul de cateva cesti pe zi de cafea n-ar trebuie sa-ti faca rau.

Modalitatea de realizarea a studiului a fost separarea participanților în trei grupuri. Cei dintai obisnuiau să bea mai puțin de o ceașcă pe zi. Cei din al doilea grup consumă între una și trei cești pe zi, pe cand cei din cel de-al treilea grup au băut până la 25 de cești de cafea în fiecare zi. In sfarsit, au avut loc diferite teste, inclusiv un RMN, pentru a observa evoluția inimii și a sistemului circulatoriu din jurul organului. În comparatie cu studiilte trecute, Dr Kenneth Fung de la Universitatea Regina Maria din Londra a spus că nu exista nici o legatura între consumul de cafea și un impact negativ asupra fluxului arterial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: