Pepenele galben și proprietățile sale incredibile!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Stiati ca un pepene galben poate fi o adevarata masa pe timpul verii? Afla in articolul de azi toate proprietatile sale si de ce e bine sa-l consumam in aceasta perioada calduroasa!

Cu portia (adica cateva felii), pepenele galben poate fi consumat de oricine, chiar si de diabetici!

Ultimele studii realizate de oamenii de stiinta francezi releva ca pulpa fructului de pepene galben este compusa din proprietati active ce privesc o structura similara cu cea a tirozinei, care conduc la schimbari active in secreţia glandei tiroidei. In concret, substantele active din acest aliment influeanteaza iodarea tirozinei, procesul care contribuie la formarea hormonilor tiroidei în ţesutul glandei.

Daca este un deficit de secreţie tiroidiană, respectiv hipotiroidie, substantele active din pepenele galben se lipesc de suprafaţa celulelor secretoare şi le constrange sa “fabrice” hormoni. Daca secreţia şi eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai dese, adică hipertiroidie, aceleaşi substante active nu permit sistemului celular sa elibereze tiroxina.

O felie de pepene galben are doar 56 de calorii, insa asigura 103,2% din necesarul de vitamina A. Ambele tipuri de vitamine, A şi beta-carotenul sunt esentiali ca nutrienţi pentru vedere. Conform studiilor, femeile care isi asigura continutul de vitamina A au un risc mai mic de a dezvolta cataractă. Studiile au dovedit ca riscul poate fi scazut cu 39% până la 50%.

Pepenele galben are in compunerea sa o cincime din necesarul de fiecare zi de fibre și contribuie la declansarea unor serii de procese privitoare la inimă: reduce nivelul colesterolului, reduce tensiunea arterială, contribuie la pomparea sângelui mai bine și elimină toxinele din sânge. Totodata, acest aliment este plin de potasiu și vitamina C, ele contribuind la reglarea tensiunii arteriale și la o mai buna circulatie a sasngelui.

Pepenele galben ar fi bun inclusiv contra stresului. Oamenii de stiinta de la Institutul Naţional Francez pentru Cercetări Agricole au demonstrat că antioxidanţii enzimatici, SOD, care exista in pepenele galben reduc nivelul proteinelor de stres aflate in intestine.

Daca ai constipaţie se recomanda sa-l consumi de dimineaţa, pe stomacul gol, unul intreg, dar mai mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: