O nouă monedă de argint va fi introdusă pe piață!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Banca Naţionala a României (BNR) a transmis romanilor ca urmeaza sa introduca pe piata o monedă din argint, care va valora 365 de lei. Broşurile de prezentare vor fi scrise in limba română, engleză şi franceză.

Banca Naţională a României va introduce, de la data de 5 august 2019, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Cajal, dupa cum au declarat reprezentantii BNR.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi impachetate impreuna cu broşuri de prezentare scrise în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, unde sunt semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Aversul monedei identifica clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, stema României, valoarea nominală ’10 LEI’ şi anul de emisiune ‘2019’. Reversul monedei arata portretul şi numele profesorului Nicolae Cajal şi perioada in care a trăit acesta ‘1919’ şi ‘2004’. Tirajul a fost stabilit la 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, cu tot cu broşura de prezentare este de 365 lei. Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Cajal au putere circulatorie pe teritoriul României.

Introducerea in circuit a monedelor aniversare se fac prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Nicolae Cajal a fost un medic microbiolog român de etnie evreiască, senator român, membru al Academiei Române. În perioada 1994-2004 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: