Condițiile de acordare a subvențiilor se modifică!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Proaspătul ministru al Agriculturii, imediat cum și-a preluat postul în unul dintre cele mai importante ministere, a transmis un anunț îmbucurător pentru fermieri. Începând cu 2021, subvențiile agricole nu vor mai avea aceleași condiții de eligibilitate.

Adrian Oros, cu ocazia unei conferințe de presă organizate la Cluj-Napoca, în urmă cu câtevazile, fiind șeful MADR și neputând lipsi o declarație cu caracter politic din partea sa, a transmis că se va stabili un procent obligatoriu care să indice gradul de implicare al beneficiarilor în sectorul agricol.

”Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții, acei oameni care figurează ca beneficiari, dar care de fapt și-au mutat banii în agricultură din alte domenii doar pentru a încasa banii de la stat. Când nu vor mai primi aceste subvenții, ei vor pleca imediat, dar până atunci distrug agricultura românească. Tocmai de aceea vrem să introducem o prevedere prin care beneficiarii de subvenții trebuie să își desfășoare cel puțin 80% din activitate în agricultură, adică să fie fermieri veritabili”, a spus ministrul de resort.

În curentul exercițiu financiar al Uniunii Europene, subvențiile agricole se oferă numai fermierilor activi, dar nu există un grad de evaluare al importanței pe care agricultura o poartă în interiorul unei afaceri care accesează și beneficiază de plăți directe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: