Pomi fructiferi transportați ilegali în țară

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În jur de 15 mii de puieţi de pomi fructiferi tăiați ilegal au fost extrem de aproape de a intra în țară și vânduți pe piața noastră. Transportatorii nu aveau acte de provenienţă, motiv pentru care organele competente au consemnat încălcarea legislaţiei frontaliere. Evenimentul a avut loc în urmă cu o zi și a fost semnalat de autoritățile din cadrul Direcţiei regionale Sud.

În dimineaţa zilei de 23 februarie echipa mobilă a Direcţiei regionale Sud, care au primit unele informaţii operative, au oprit, în apropierea de satul Giurgiuleşti 2 mașini, cu numere de înmatriculare româneşti. După ce le-au percheziționat mijloacele de transport s-a concluzionat că aceștia aveau asupra lor 15 mii de puieţi de pomi fructiferi de diferite soiuri, pentru care nu aveau acte de provenienţă. Cele cinci persoane, aflate în microbuz, sunt locuitori ai raionului Căuşeni.

Bărbaţii le-au spus autorităților că materialul fusese luat de la proprietarul unei gospodării ţărăneşti, din raionul Căuşeni. După aceea, cu ajutorul unui cetăţean român, puieţii urmau să ajungă, prin mai multe tranşe, pe piaţa din România. Acum, dosarul a fost prelut de autoritățile compentente care vor stabili autorii infracțiunii și restul detaliilor privind această activitate ilegală de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: