Cetățenii străini care mai pot intra în România. Excepții de la Ordonanța militară

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

S-au închis granițele României! Probabil ați auzit deja acest lucru, trebuie previzat că măsura privește doar cetățenii străini, românii cu acte în regulă pot în continuare reveni în țară. Toate aceste restricții au fost prevăzute în Ordonanța militară.

Poliția de Frontieră a interzis străinilor sau apatrizilor să intre în România prin punctele de trecere a frontierei cu câteva excepții. Deci măsura nu e absolută.

Astfel, continuă să aibă libere trecere persoanele care (deci, prin derogare de la măsura anunțată):

  • tranzitează prin culoare organizate prin înțelegeri cu state vecine, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulate,
  • a celor care sunt membri de familie ai unor cetățeni români/ai cetățenilor altor state membre UE, cu rezidență în România
  • au viza lungă de ședere, permis de ședere sau alte documente echivalente, eliberat de autoritățile române
  • străinii care se deplasează în interes profesional (dovedit în viză),
  • cei care călătoresc din cauza unor urgențe medicale sau familiale,
  • au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare 
  • fac parte din personal diplomatic, consular, militar, care poate asigura ajutor umanitar sau personal al organizațiilor internaționale.

În cazul cetățenilor români care se întorc în țară pe culoarul umanitar deschis în vederea tranzitării Ungariei, în ultimele 24 de ore au intrat în România 9.500 de persoane cu 4.000 de autovehicule.

Mare parte din persoane, 8.000 de persoane cu 3.000 de mijloace de transport, au intrat pe la Nădlac ÎI, în județul Arad, iar 1.500 de persoane cu 1.000 de autovehicule pe la Borș, județul Bihor.

„În continuare, în punctele de trecere a frontierei, pentru cetățenii români și cetățenii UE se derulează procedurile stabilite pentru cei care vin din zonă de plecare sau tranzit de risc și state unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecție COVID 19”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: