Un nou vaccin contra COVID 19 ar putea fi produs până la finele lui 2020

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Companiile Pfizer și BioNTech au creat 2 vaccinuri împotriva noului coronavirus. Acum, Administrația pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite le va testa pentru a vedea dacă chiar pot fi folosite ca vaccin.

Foarte multe firme din industria farmaceutică au intrat în cursa contra cronometru pentru a găsi un vaccin contra noului coronavirus și au stabilit un buget enorm de miliarde de euro/dolari pentru asta.

În urma evaluării cele 2 companii creatoare Pfizer și BioNTech, BNT162b1 și BNT162b2, dacă vaccinurile vor fi declarate ca fiind valide, atunci ar putea fi evaluate cu prioritate de către Administrația pentru Medicamente și Alimente,care i-ar oferi aprobarea pentru a comercializa acest vaccin.

În acest moment – BNT162b1 și BNT162b2 sunt cel mai aproape de un vaccin real contra coronavirusului.

Firmele au anunțat că au testat în două doze BNT162b1 pe 24 de voluntari sănătoși și au arătat că după aproape 1 lună s-a descoperit că corpul lor realizase mai mulți anticorpi pentru Covid-19, față de cei infectați.

Companiile sus-menționate au specificat că pot produce până la 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului și posibil peste 1,2 miliarde de doze până la sfârșitul lui 2021.

Majoritatea cercetătorilor opiniază că nu vom putea avea un vaccin contra COVID 19 mai devreme de anul viitor, poate chiar și peste mai mult timp. Cu toate acestea, există unele teste care ar întrezări rezultate mai încurajatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: