Vreau să spun că dacă (prin întâmplare) corpul tău nu se vindeca prin una dintre recomandările noastre, nu ar fi rău să încerci și clasicile remedii, cum ar fi consumul de zeamă de varză sau doar să te bei cât mai multă apă posibilă. Oricum, un mic secret de-al meu pe care mereu îl folosesc este ca, atunci când știu că urmează să beau mai mult într-o seară, să consum foarte multă apă și să las pauze ceva mai lungi între ultimul și următorul pahar de apă. Astfel, corpul va abosrbi mai ușor și mai rapid alcoolul, mai ales că acesta va fi diluat mult cu apă.

Alte remedii mai puțin cunoscute care pot funcționa este să bei o bere imediat cum te-ai trezit, pentru că aceasta curăță rinichii.

Niște cercetători finlandezi, însă, cred că cea mai bună metodă este o doză de l-cisteină ce-ar reduce greaţa şi durerile de cap din cauza alcoolului.

Oamenii de știință fac parte din Universitatea din Helsinki şi de la Universitatea Finlanda de Est.

Aceștia au realizat un studiu în cadrul căruia au încercat sî demonstreze că o doză de 1,200 mg de l-cisteină reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool, pe când una de 600 mg a contribuit la atenuarea stresului şi a anxietăţii.

Studiul a fost de tipul„blind” și au participat 19 bărbaţi sănătoşi care au consumat doze de alcool pentru 3 ore, într-un mediu controlat. Ulterior, aceștia au înghițit căteva tablete de placebo sau l-cisteină care conţin suplimente de vitamine.

Oamenii de știință au susținut că I-cisteina ar fi cel mai bun medicament anti-mahmureală și că reduce pofta de o nouă băută următoarea zi, ceea ce ar scădea șansele ca persoana respectivă să devină alcoolică.