Agricultura de precizie devine noua normă în Corteva, compania-fanion din această industrie
Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva, a evidențiat efectele pozitive ale agriculturii de precizie în beneficiul fermierilor, în cadrul webinar-ului BERD
Agricultura de precizie contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și a sustenabilității agriculturii, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, în timpul webinar-ului “Eficiența și sustenabilitatea bazate pe date în agricultura de precizie”, organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în data de 11 noiembrie 2020.
Tehnologia digitală este esențială pentru a asigura creșterea producției globale de hrană fără a extinde suprafața arabilă în zona rezervațiilor naturale. Din ce în ce mai mulți fermieri folosesc tehnologia de precizie pentru a-și optimiza operațiunile agricole, și totuși mai există încă percepția că această tehnologie este doar în beneficiul fermelor mari. Agricultura de precizie maximizează potențialul de producție al culturilor cu o cantitate exactă de input-uri agricole – a declarat Andreas Huber. “Aceasta asigură recolte stabile și reduce emisiile nedorite de pe terenul agricol.”, a adăugat el.
„Pe lânga beneficiul material direct al unor măsuri mai exacte de protecție a culturii și o fertilizare mai precisă, există si avantajul unei economii importante de timp și de muncă, obținute prin intermediul monitorizării culturilor de la distanță” a spus Huber.
Tehnologia de Precizie va juca, de asemenea, un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de pe terenurile agricole. „Corteva are câteva proiecte – pilot pentru a cuantifica balanța de CO2 a fermelor prin intermediul aplicației Granular de management al fermei. Mai mulți fermieri din SUA au putut vinde deja credite de carbon pe o piață de CO2, pe baza balanței negative de CO2 a exploatației agricole, calculate prin acest sistem”, a comentat Huber. El a adăugat că este imperativ să avansăm această tehnologie, pentru a face față provocărilor globale precum emisiile de gaze cu efect de seră, calitatea apei și pierderea biodiversității. „Dacă producțiile globale ar fi înghețat la nivelurile din anul 1992, ar fi fost necesar mai mult teren pentru a satisface cererea tot mai mare de alimente. Dacă din 1992 până acum nu ar fi existat progresul tehnic, am avea nevoie de teren suplimentar pentru a produce cantitatea de grâu pe care o consumăm astăzi. Tehnologia ne-a ajutat să evităm extinderea către rezervațiile naturale – și vom avea nevoie de încă un alt pas pentru a schimba productivitatea agricolă în anii care urmează”.
Anul acesta, Corteva Agriscience a anunțat Obiectivele de Sustenabilitate pentru 2030 privind creșterea rezilienței agricole. In următorii 10 ani, compania va furniza instrumente și cursuri de instruire fermierilor, pentru a-i ajuta să-și sporească stabilitatea producțiilor, să-și optimizeze input-urile și să-și îmbunătățească rezistența la fenomenele climatice. Sunt, de asemenea, incluse angajamente privind sănătatea solului, administrarea apei și biodiversitatea. Obiectivele Corteva vor susține și proteja salariații și oamenii din întregul sistem de producere a hranei și comunitatea agricolă în general. În cadrul operațiunilor sale, compania se angajează să inoveze în mod sustenabil, să stabilească o strategie privind schimbările climatice, să utilizeze ambalaje durabile și să-și mărească eforturile de a promova locuri de muncă sustenabile.
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, destinată integral agriculturii, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.