Ce subvenții urmează să fie plătite anul acesta. Anunț esențial de la APIA!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Șefii APIA s-au întâlnit zilele acestea în ședință! Cele mai arzătoare discuții au fost legate de plata subvențiilor, precum și pregătirea unei noi campanii de achitarea a schemelor din 2021, în avans, toate acestea s-au discutat alături de directorul general APIA, Adrian Pintea. Totodată, menționăm că dânsul a fost prezent pe 16 august la sediul Centrului Județean Bacău, pentru a participa la întâlnirea de lucru a conducerii județelor din regiunea de Nord-Est a țării.

Agenția de stat a anunțat, alături de directorul general se află directorii executivi ai centrelor județene Bacău, Botoșani, Iași, Suceava, Neamț și Vaslui s-au decis plățile în avans privind/dar și:

  • situația plăților efectuate în campania 2020 de către fiecare centru județean;
  • sinteza stadiului și a problematicii controalelor pe teren derulate în regiunea Nord-Vest a țării cu privire la campania 2021;
  • controlul administrativ și pregătirea plăților în avans aferente campaniei 2021;
  • bilanțul cererilor de plată depuse de fermieri în cadrul măsurilor de sprijin COVID 2021;
  • controlul administrativ și pregătirea plăților pentru dosarele aferente O.U.G. 58/2021 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia de Covid19 și  alte probleme curente specifice euroregiunii.

”Prin derularea întâlnirilor multiple cu conducerile centrelor județene APIA, directorul general APIA încurajează continuitatea unui ritm susținut de lucru, respectarea calendarului de control pentru demararea cu succes a campaniei 2021 de plăți în avans, precum și menținerea implicării permanente în contextul gestionării măsurilor și schemelor de sprijin derulate de APIA și a dinamicii modului profesionist de gestionare a etapelor aferente campaniilor de depunere a cererilor de sprijin”, mai transmite agenția.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: