Bani, bani și iarăși bani pentru fermierii din Valea Chioarului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Curge cu bani, da cu bani a curs, chiar inainte de Craciun. De unde vin banii? Pai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene catre o comunitatea din Valea Chioarului, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Maramures.

Sumele transmise se ridica la 20 de milioane de lei de la administratia locala, cu ajutorul Consiliului Judetean Maramures, date pentru scopuri exclusive de atins in comuna.

Scopul de atins este ”Sistem de alimentare cu apa si canalizare in satele Curtuiusu Mare si Varai”, cu bugetul din MDRAPFE din care au provenit 12.826.830,00 lei, in baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene nr. 3680/2017, privind aprobarea listei de investitii si sumele alocate acestora pentru perioada 2017 – 2020. Valoarea totala a investitiei este de 13.450.790,00 lei.

Un al proiect a avut o finantare de 1.430.127,30 lei si are denumirea de ”construirea a doua poduri peste Barsau, in localitatea Valea Chioarului”, cu investitii ce se ridica la 1.532.127,22 de lei.

Inca un proiect, in fine, a fost aprobat de primarul Ioan Burde cu denumirea de ”Sistem de alimentare cu apa si canalizare in satul Fericea din comuna Valea Chioarului”.

Acest ultim proiect a primit banii prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in valoare de 6.329.060,00 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: