Stresul duce la cancer

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Neurologul Dumitru Constantin Dulcan a vorbit in una dintre cartile sale despre cat de negativ poate fi stresul în viața noastra de zi cu zi. Acesta este un medic neurolog şi psihiatru, autorul unui număr mare de monografii, tratate, lucrări şi cărţi de o mare valoare ştiinţifică, dar şi de eseistică. Este membru al unor prestigioase societăţi ştiintifice naţionale şi internaţionale, autorul unor brevete de invenţii, titular al unor importante cursuri universitare, precum şi deţinător a numeroase premii ştiinţifice şi literare obţinute în ţară şi în străinătate.

A vorbit, la un moment dat, despre cauzele principale care duc la dezvoltarea bolii în organism şi daca stresul e si el unu dintre ele.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a spus categoric ca stresul este un factor foarte important, mai important decat credem, in instalarea unei boli in organism. De fapt, stresul este reacţia pe care corpul nostru o are la o traumă fizică, psihică, emoţională. Deci, afecteaza urmatoarele: neuronul, ADN-ul, adică substratul genetic al organismului, şi sistemul imunitar.

In cauzul primului, stresul blochează neurogeneza, crearea de noi neuroni sau de noi conexiuni. Este exact cauza a mare parte din bolile de azi de care se imbolnavesc din ce in ce mai multi oameni.

Stresul scasde longevitatea, durata vieţii, in definitiv.

Orice stres poate sa duc la blocarea celulelor sistemului imunitar chiar si până la 5-6 ore. Sistemul imunitar este un sistem de celule şi organe care formeaza limfocite. Limfocitele ne apara de virusuri, de bacterii şi “se plimba” asa prin tot corpul nostru.

Un exemplu foarte usor in acest sens sunt celulele care mor si care trebuie eliminate. Celule limfatice se impart in mai multe categorii, dintre care si cele killer sau ucigaşe, care “mananca” aceste celule care mor, fara a le lasa sa se fixeze pe un singur loc, creand, astfel, o inflamaţie care duce la diferite afectiuni, printre care si cancer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: