Unde pot exporta vinurilor lor producătorii?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Preambul
O statistică recentă făcută la nivelul Uniunii Europene arată că România este a 5-a țară ca suprafață viticolă, după Spania, Franța, Italia și Portugalia.
Pentru România, vinurile sunt singurul exemplu de domeniu de succes. Producem vinuri foarte bune. Industria vinului a absorbit toate fondurile europene pe care le-a avut la dispoziție în ultimii ani, fiind folosite pentru a dezvolta crame impresionante.
Sectorul vinurilor pe piața irlandeză este interesată de înființarea de asociații de afaceri între producătorii vinicoli români și comercianții irlandezi de import. Astfel va fi îndreptată atenția asupra comerțului importator pentru a  încuraja includerea de  vinuri românești în portofoliul lor.
Totodata, se va desfasura un eveniment de degustare de vinuri, în colaborare cu Ambasada României la Dublin. Evenimentul va avea loc în data de 27 aprilie 2018 la Dublin.
În cadrul evenimentului vor fi invitați clienți cheie ai restaurantelor, off-licence, sectorul hotelier și wine bar, precum și cumpărători din grupurile de supermarket-uri și grupuri de specialiști  off licence. Accentul se pune pe vinurile de nișă care nu au o distribuție în masă și, care prin urmare, oferă un “punct de diferență”.
România are potențialul de a viza acest sector în Irlanda în vederea extinderii distribuției. Aceasta oferă cel mai bun potențial pentru creștere vânzărilor de vinuri românești.
 
Tematica
  • Atractivitatea pieței Irlandeze în contextul Brexitului
  • Oportunități de export oferite de Programul de Cooperare Elvețiano – Român
  • Modalități de constituire a unor Clustere în domeniul vinurilor ecologice
  • Misiune Economica la Dublin pentru sectorul vinurilor
  • Sisteme de certificare pentru vinuri ecologice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: