Șampania ne îmbată mai rapid. Iată explicația.

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Trebuie sa fi consumat cel putin o data un pahar de Prosecco. Haideti, nu ma mintiti. Ati observat, insa, ca va ametiti mai rapid de la un pahar de acest gen, decat de la un pahar de vin rosu normal? Va explicam si cauza, bazata pe un studiu.

Sa va amintim ce inseamna Prosecco: vin alb italian, care poate fi sec sau extra sec, fiind un fel de sampanie, dar o varinata mai ieftina a ei. Indiferent ca vorbim despre spumante sau frizzante (care nu e atat de acidulat ca primul), ambele trebuie puse la racit, inainte de consumare, putand fi folosite ca un aperitiv sau ca vin pentru oricare dintre mese. Avantajul principal este ca nu fermenteaza in sticla si tocmai de asta se bea cat mai rapid. Are 11-12% concentratie de alcool.

Astfel, dupa cum bine stiti, multe femei indragesc vinul, dar, din pacate, le cam imbata prea repede. Motivul principal ni-l dezvaluie un studiu facut de un medic de la Universitatea din Surrrey, Marea Britanie, care dovedeste ca această băutură isi duce la capat misiunea intr-un mod ciudat (aceea de a te ameti). Tocmai de asta e si atat de scumpa.

Dr Ridout a aflat că persoane care au consumat şampanie au ajuns la starea afrodisiaca cu o viteza mai mare fata de cei care au avut în pahar alcool simplu. Acelasi proces a mai avut loc peste o săptămână, participantilor, insa, li s-au oferit un alt fel de băutura, de aceasta data. Cei care avusesera şampanie au avut acum alcool fără bule, iar restul şampanie. Rezultatul nu s-a schimbat, tot sampania a fost cea care si-a facut cel mai rapid efectul

Recomandarea principala daca vreit sa beti un pahar de sampanie, dar sa nu va imbatati prea rapid, consumati dintr-un pahar cu gura mai largă. Astfel, bulele vor disparea mult mai rapid, iar alcool nu va mai ajunge atat de rapid in sânge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: