Rețeta zilei: Mere coapte cu scorțișoară
Merele coapte cu scortisoara. Da, sunt sigur ca ati mai auzit de acest desert si probabil va ziceti acum “de ce asta? de ce nu postati o reteta mai neobisnuita”. Pai, intr-un fel, reteta asta e neobisnuita, deoarece are acea superba aroma de mar si scortisoara. Un mix care-ti lasa gura apa.
Acuma, sa vedem de ce avem nevoie:
Ingrediente
- un kg mere de marime potrivita,
- 50 g unt,
- o lingurita de scortisoara macinata,
- o lingurita de zahar pentru fiecare mar,
- unt pentru uns vasul,
- o mana miez de nuca taiata grosier,
Cum?
Spalati merele (normal), apoi le curatati de cotoare cu mare atentie.
In ideea ca vreti sa terminati cat mai rapid, atunci la timpul de coacere aveti posibilitatea de a taia merele in 2, eliminand semintele si casuta ei lasand numai o adancitura puternica.
Luam un vas termorezistent si-l ungem cu unt solid si alaturam merele cu scobitura in sus, dupa care le adaugam un varf de cutit de unt, o lingurita de zahar, nuca si un praf de scortisoara. Adaugati cata scortisoara credeti ca vreti, dupa cum si stiti, unora le place putin de tot (datorita aromei puternice), altii vor sa o simta mai pregnant.
Puneti direct la preincalzit la 200 C pret de 40-50 min pana se rumenesc si sunt patrunse bine.
Miezul merelor trebuie sa fie moale, cremos si aromat iar contrastul de textura este rezultatul nucii crocante, usor caramelizate.
Merele coapte cu scortisoara se pot manca direct dupa ori stropite cu mult sos de caramel.