O bancă din România a dat faliment

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Timp de 20 de ani o banca foarte importanta de pe piata din Romania dispare! Tara noastra pierde in acest sens un element activ si importanta din economia acestui sector, firma retragandu-se din cauza falimentului.

A venit la noi inca din 1998, iar aceasta instituție bancară, acum, a anuntat ca isi va termina activitatea in anul 2018, după ce Cyprus Popular Bank Public Co Ltd a semnat cu fondul de investiții londonez Duet Private Equity, promovata de familia Vardis Vardinogiannis (83 de ani), om de afaceri care lucreaza in sfera tranzacțiilor cu petrol și servicii de transport maritim – contractul pentru vânzarea Marfin Bank România.

Acestia doreau sa vanda compania Marfin de mult timp, inca de anul precedent cand au fost inaintate 6 oferte, chiar si de la Expobank Cehia, al rusului Igor Kim, precum și de la Patria Bank.

Presa elenă a mai declarat ca Duet Private Equity a ajuns cu autoritatile la o intelegere in privinta vanzarii, sfarsind astfel negocierile indelungate.

Acuma, firma cipriotă se afla în administrare specială, in urma colapsul sistemului bancar cipriot din 2013, din momentul in care a mai rezistat numai Bank of Cyprus. Nu numai atat, dar se afla si intr-un procedeu de lichidare pentru acoperirea datoriilor pe care le mai are Prin urmare, continuarea sediului din tara noastra ramanea o imposibilitate.

One thought on “O bancă din România a dat faliment

  • March 10, 2018 at 8:53 pm
    Permalink

    Câți bani s-au sifonat prin Bancorex după “revoluție numai că nu știm noi. De banca Albina ce să mai zic Nu mai există nicio bancă românească (din câte știu eu). Nu, nu, banca națională nu mai e românească din 91, e condusă de Rotschild.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: