Andrei Gheorghe a murit!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Andrei Gheorghe a decedat pe data de 19 martie, 2018, la vârsta de 56 de ani. Andrei Gheorghe a fost găsit mort în baie. Apelul la 112 a avut loc la nu mult timp după ora 22.00. Medicii au declarat ca cel mai probabil a murit de un atac de cord.

Andrei Gheorghe s-a nascut la 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia.

Acesta a termina Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București. Mama lui era rusoaica, iar tatal lui roman.

A fost un prezentator și realizator de emisiuni radio și televiziune din România, inclusiv de filme documentare, de scurt și lung metraj.

În 2002 și 2003 a facut la Antena 1 emisiunea “Gheorghe”, a reluat emisiunea “13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

Acum 2 ani omul de televiziune a dat un interviu pentru adevarul.ro:

“Mie îmi place România, îmi place muzica românească, îmi plac manelele, îmi place să beau vin cu prietenii şi să mănânc gogonele şi brânză. Dar n-am nicio treabă să sparg seminţe cu ţiganii. 

Care-i problema? E foarte mişto, ia lăsaţi-mă în pace. Nu am nicio jenă, mă simt bine. Şi eu sunt ăla care a ascultat Deep Purple, Led Zeppelin, Gentle Giant, Tangerine Dream, tot.  Ăsta sunt. Sunt un sceptic, sunt aici de atâta amar de vreme, nu m-ai prins niciodată contrazicându-mă. Zic multe despre mine, dar niciodată altele. Sunt acelaşi. Nu suport proştii, reacţionez repede, mă rog la Dumnezeu să mă scape de mânie şi de furie, care mă mănâncă pe dinăuntru, să-mi dea înţelepciune. Ăsta sunt. Şi dacă îţi sunt prieten, nu sunt dur, arogant, din contră sunt calin şi pupăcios.  

Televiziunea nu face educaţie, să vă intre foarte bine în cap. Educaţia se face la şcoală, educaţia se face în bibliotecă. Devii mai deştept citind cărţi, nu uitându-te la un mediu care are trei funcţii mari şi late: entertainment, informaţie şi marketing. Atât are televiziunea şi nici nu trebuie să îi ceri mai mult. E sfidător să vrem o televiziune care să educe un popor. Ăia ar trebui închişi din prima.

„Noi vrem să facem cultură.“ Afară! La dubă cu cultura! Absolut corect. Jandarmii, în modul lor inocent, au rostit o frază minunată: „La dubă cu site-ul de cultură“. Site-ul de cultură trebuie să ia bătaie, site-ul de cultură trebuie să fie împotriva statului, site-ul de cultură trebuie să vorbească de valori inaccesibile şi incomunicabile şi care nici nu interesează pe nimeni. Cultura e altceva. Sunt foarte mulţi oameni proşti care-mi spun că le place muzica bună până îi întreb care e aia. Snow Patrol? Arctic Monkeys? Bach?

Reveria pe care o am ascultând  passacaglia este altceva faţă de distracţia pe care o am ascultându-l pe Mr Juve pe sistem. Sunt lucruri diferite. Şi nazismul, comunismul, fascismul vor spune întotdeauna: „Eu vă spun vouă la ce să vă uitaţi. Eu vă spun vouă ce să ascultaţi“.

Mă scuzi, mie îmi plac romanele pornografice, sunt un nebun. „Pentru asta o să mori.“ Pe mine mă interesează la un om dacă îţi dă banii pe care i-ai împrumutat la timp, dacă îl rogi să te ajute şi o face, dacă ai o întâlnire cu el la ora 18.00, vine la ora 18.00? În caz că vin nişte derbedei să-ţi spargă faţa, e lângă tine? E om? Asta mă interesează. Eu nu cred că gusturile nu se discută. Totul se discută. Tocmai lucrurile nediscutate sunt alea întunecate. În esenţă, nu există muzică proastă, există urechi urâte. Nu există muzică proastă, dacă e muzică sigur e bună. Cineva dansează pe ea, muzica e genială. Cineva plânge pe ea, muzica e divină” a declarat Andrei pentru Adevarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: