Ce înseamnă anul 2018 pentru piața imobiliară din România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Genesis Property a fost partenerul principal al conferinţei Real Estate Overview 2018, eveniment realizat de Idea Events în urma cu o luna si in care s-a vorbit despre piata imboliara din România si provocarile cu care aceasta se confrunta. De aceea, magna news a luat un interviu lui Liviu Tudor, Președinte și Fondator Genesis Property, pentru a discuta tocmai pe aceste teme.

Una dintre ideile sale e ca dezvoltarea de spații de birouri va avea un efect negativ, in sensul de a majora gradul general de neocupare a capacitaţii existente, adica de cam 4-5 procente în 2018.

”Îmi doresc să vorbim exclusiv despre o creștere sustenabilă și nu relocări ale companiilor între diverse proiecte. Cu toate acestea, companiile mari care dezvoltă acum proiecte substanțiale sunt companii ce își pot permite să susțină și să aștepte până când piața le va permite obținerea unui randament mai bun al spațiilor construite”.

O alta probleme sunt si cererile chiriașilor. Mai pe scurt, asteptarile, dorintele si “capricile” lor sunt mai mari:

”Oamenii își doresc să le fie livrată o experiență – vor să aibă acces la activități comunitare, să fie conectați atât în lumea digitală, cât și în cea reală. Community spirit devine o parte componentă a spațiilor de birouri. Noi investim în această direcție deja de doi ani, conectăm practic angajații chiriașilor între ei; cu o comunitate de aproape 10.000 de angajați ai chiriașilor, ne considerăm pionieri în acest domeniu”, a mai explocat Liviu Tudor.

Referitor la extinderea de noi zone de interes, Liviu Tudor a spus ca diferentele cel mai probabil nu vor fi mari, fata de anul precedent, deoarece clădirie izolate nu au reprezentat regiuni de atat de mare interes pe cum se asteptau dezvoltatorii. Toata lumea se bazeaza pe polurile de business, intrucat acestea sunt mult mai atractive pentru angajații ori dezvoltări ulterioare ale infrastructurii. Deci, vorbim despre o conditie esentiala a dezvoltarii sanatoase a pietei imobiliare: infrastructura. Mai pe scurt, sa fie mijloace de transport în comun (mai ales metroul) și cu un pol important de populație.

Liviu Tudor a mai specificat ca 2018 este si an al problemelor pe partea personalului calificat. Mai ales ca vorbim despre schimbari salarile, patronii vor trebui cumva sa redistribuie sumele de bani pentru a pastra un nivel atat satisfacator, cat si competitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: