Afaceri cu profitabilitate mare, dar cu investiții mici

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

AGRICULT.ro vine in ajutorul fermierilor romani! Am gasit 5 idei de afaceri care-ti aduc un profit urias, dar care, in acelasi timp, nu necesita investitii mari.

    1.  Ferma de gaini. Mai intai ai nevoie de un teren, unde pasarile pot sta si, desigur, sa ai si conditii potrivite pentru ele, insa sa nu uiti sa ai si gainile ouatoare si hrana de care acestea au nevoie. Este foarte usor pe partea de achizitie a gainilor, sunt multe ferme de succes care fac acest lucru, mai ales ca pot vinde si oule, si gainile. Alimentele bio sunt foarte apreciate de catre majoritatea consumatorilor si, credeti-ne, mult mai dorite decat cele obisnuite, pline de chimicale. 
    2. Ferma de legume. Legumele au avantajul ca nu trebuie date cu substante chimice si sunt facute in asa fel incat sa fie crescute cum trebuie, sanatos – asta trebuie sa cautati sa faceti pentru ca tocmai asta doresc consumatorii. Ideea e de a cumpara mai intai seminte certificate bio, precum si o suprafata de pamant unde sa-ti amplasezi propriul tau solar in care sa le cresti.
    3. Ferma de capsuni. Capsunile au avantajul ca pot fi mancate in orice perioada, desi iarna mai putin, pentru ca pretul lor creste si gustul nu este tocmai cel mai bun. Aici lucruile sunt destul de simple, tot de un teren ai nevoie, in mare. Iarasi, investitia nu este cine stie ce.
    4. Ferma de pui de tara. Secretul e sa cresti puii natural, sa-i lasi sa se dezvolte si sa cresca natural, pentru ca tocmai produsele bio la aceasta categorie au crescut foarte mult mult, in dezavantajul celor din supermarket-uri, care au altfel de compozitii, chimice. Asta inseamna si exclusivitate, unicitate, ai ceva ce putini au: eco. Puilor de tara le poti da sa manance: porumb, grau, floarea soarelui, dar si iarba ca lucerna, insa numai dupa ce acestia au atins o anumita varsta. Si credeti-ma ca se simte gustul de calitate al puilor acestora, aroma lor e mult mai buna. Deci, nu uitati, fara “imping de la spate” puiul sa creasca, nu, nu asa. De asemenea, nu uitati ca dupa un timp, dupa ce puii au o greutate optima, acestia pot fi vanduti si dati spre consum.
    5. Livada cu pomi fructiferi. La aceasta afacere nu conteaza ce tip de pom alegi, ai libertate maxima la capitolul asta. Cel mai bine e sa infiintezi o livada cu pomi fructiferi cu fructe pentru fiecare sezon. Trebuie sa-ti incepi afacerea cu achizitia unei suprafete de pamant unde sa plantezi pomii, precum si cumpararea unor produse de ingrijire, pentru ca fructele sa nu fie atacate de gandaci sau insecte, ce ar putea dauna plantei. Ce trebuie sa ai tu in minte, ca obiectiv principal, este sa ajungi sa furnizezi la o retea de magazine sau la piete de fructe si legume mai mari, pentru ca acolo ai sanse mai mari de profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: