3 idei de afaceri profitabile în agricultură

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

In mod cert putem spune ca, din cand tipuri de afaceri am prezentat pe site-ul nostru agricult.ro, cele mai profitabile (din agricultura) sunt cele pregonizate pe termen lung, chiar daca nu ai suprafata mare de teren pe care sa cultivi alimentele. Exista idei de business-uri care necesita numai cateva sute de euro, iar in timp, desigur, vei creste.

Astazi va prezentam 3 idei de afaceri profitabile.
Printre tipuril de business care sunt cel mai des intalnite, printre start-up-ri, sunt cele din mediul rural. Popularitatea lor se datoreaza tinerilor antreprenori, care reusesc sa realizeze planuri pe termen lung. Avand in vedere ca valoarea pamanturilor din aceasta zona sunt mai mici, iar costurile pentru inceperea unei afaceri de acest gen nu sunt mari, din ce in ce mai multi se gandesc sa-si deschida o mica fabrica aici. In cazul in care te-ai decis sa intri in agricultura, iti dam 3 idei:
  • Micro ferma de prepelite. 

Sunt profitabile mai ales pentru productia mare de oua si carne, cu toate acestea aveti nevoie de un spatiu mai mare pentru prepelite ca sa se dezvolte. Se cresc in cutii supraetajate si ajung la maturitate rapid, nefiind necesare multe actiuni in privinta curateniei. Motivul pentru care afacerile cu prepelite au crescut in popularitate este majorarea, in ultima perioada, a cererii pe piata de carne si oua, inclusiv in export. Business-ul se incepe cu doar 500 de euro (cel putin), bani pe care ii poti folosi pentru achizitionarea a 80 de prepelite, oua, incubatoare si custi ouatoare.

  • Micro ferma de iepuri.

Acesta este un business care se poate dezvolta fara probleme in orice tip de gospodarie mica din mediul rural: ferma de iepuri are grad de profitabilitate ridicat deoarece nu necesita ingrijiri speciale. Hrana pentru iepuri nu costa mult si este usor de gasit, iar custile de care ai nevoie poarta si ele acelasi regim. Cu toate acestea, dificultatile cele mai mari vin in gasirea unui abator specializat de sacrificare a iepurilor, care sa fie legal, din punctul de vedere al directivelor europene, aspect de mare importanta, intrucat carnea de iepure nu va fi acceptata, in caz contrar, la comercializare.  Carnea de iepure costa undeva la 30 de lei/per kilogram, la calitate premium.

  • Productie de ceaiuri bio
Aici este necesara o documentare profunda cu privire la plantele medicinale. Sansa mare pe care o au antreprenorii interesati in acest domeniu sunt numarul mare de plante si frunze cu proprietati terapeutice, care poti fi cu usurinta crescute in Romania, iar investitia de la care se incepe este una medie. Productia de ceaiuri poate fi o adevarata reusita pentru tine daca ai bine pusa la punct o strategie de marketing, care sa te aduca in evidenta, in special datorita faptului ca majoritatea ceaiurilor pe care le gasesti la comercializare vin din import.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: