BNR face schimbări la dobânda-cheie

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

BNR a crescut dobânda-cheie la 2,5%, din cauza nivelului ridicat al inflaţiei şi din cauza unor dezechilibre macroeconomice.

Dobânda-cheie a fost constanta la 2,25% în aprilie, desi, pana atunci, mult dintre specialisti anuntase o alta crestere – pentru a oferi un timp mai mare pietei sa se obisnuiasca cu efectul cresterilor din lunile trecute, dar şi de a primi confirmarea prognozei de inflaţie. 

In acelasi timp, Consiliul a mai anuntat inca o majorare a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,5% pe an, de la 1,25% pe an, şi a ratei dobânzii pentru facilităţii de creditare la 3,5% pe an de la 3,25% pe an.

Reamintim ca, acest lucru vine si la putin timp dupa anuntul guvernatorului Mugur Isarescu cum ca intentioneaza sa se retraga din functia pe care o ocupa:

„Nu mai pot, am 70 de ani… Această întrebare nu este, acum, de actualitate. De actualitate este credibilitatea Băncii Naţionale, ca instituţie”, a mai spus Mugur Isărescu, în cadrul timpul unei mici conferinte de presă care a avut loc după şedinţa de politică monetară a conducerii BNR. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: