Ce a fost la RoWine

Iata ca si anul acesta am reusit sa ajung la RoWine, la cea de-a treia editie, care a avut intre loc 19 si 20 mai 2018. Atmosfera a fost super, cred ca asa ar fi cel mai bine sa incep, mai ales ca a fost si de exceptie cadrul in care s-a desfasurat marea degustare de vinuri: la Fratelli, unde a mai avut loc si celalalte 2 editii. M-am asteptat sa intalnesti vinuri bune, de calitate, cu crame din strainatate care nu ajung si la alte evenimente: nu m-a dezamagit, dimpotriva, am fost chiar surprins sa aflu cat de bune au fost unele vinuri.

Ganditi-va ca la eveniment au fost in jur de 3.500 de participanți prezenți la aceasta editie a festivalului RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, in cadrul caruia au fost destupate 3.700 de sticle de vin pentru degustare, s-au consumat 3 tone de gheață, 4.000 de sticle de apă, oferite de sponsorul oficial Aqua Carpatica, și, de asemenea, s-au mai degustat mai mult de 25.000 de pahare de vin. Trebuie sa amintesc si cate pahare s-au spart (mai ales a doua zi, nu stiu ce aveau oamenii de spargeau asa multe! ma simtea ca la un festin grecesc, numai ca, in loc de farfurii, erau pahare distruse).

Am fost surprins mai ales de vinurile italienesti de la crame precum: Parmafood, Farnese, Fantinel si Piccini. In special vinurile rosii pe care se specializeaza le-am gasit foarte apetisante, de la vinuri virile, barbatesc, pana la cele mai delicate, finute si care exprima o anumita diplomatie a bauturii. Multe dintre ele au fost tinute la baric de la 6 luni in sus, unele ajungand si la 13 luni tinute pe boasca. Ca atare, aroma lor m-a impresionat, mai ales ca erau tinute in butoaie de stejar. Sangiovese , Brunello din Montalcino si Negroamaro sunt vinurile mele preferate, cele care mi-au placut cel mai mult.

Aici puteti gasi si lista cu toate cramele care au fost prezente la eveniment AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *