A fost stabilit bugetul pentru Start-up Nation 2018

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Programul Start-Up Nation din anul 2018 are pregatit un buget de 2 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca acesta va putea primi cel mult 10 mii de proiecte, debutand abia dupa ce toate platile din anul precedent vor fi facute, a declarat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

“Din programul de anul trecut, pana acum au fost efectuate peste 1.300 de plati. Toti cei care astazi sunt cu cererile de plata in asteptare sau nu le-au depus au fost sunati de catre cei din agentiile regionale, astfel incat sa fie consiliati si indrumati sa faca acest lucru mai repede si sa vedem ce piedici eventuale intampina. Banii exista si ii asteapta, sunt in conturile bancilor si ai agentiilor”, a aratat ministrul.

De asemenea, el a mai spus si ca, deocamdata, se cauta punctele slabe din procesul de implementare, pentru perfectionarea sistemului:

“Astfel ca vom veni cu un ghid de bune practici, pentru ca procedura sa fie simplificata si sa fie unitara. Am mers pe ideea povestilor de succes, care pot fi exemple pentru alti potentiali doritori care sa aplice anul acesta. In rest, conditiile raman aceleasi, se dau 200.000 de lei pentru fiecare proiect, pentru 10.000 de firme”, a spus Oprea.

Totodata, el nu a specificat si o data precisa, la care va debuta editia 2018, spunand ca, mai intai, trebuie sa fie finalizate platile din 2017:

“Eu imi doresc sa incepem cat mai repede, insa depinde de felul in care cei care au aplicat inteleg mesajul de a veni cat mai repede la ghiseele bancilor si la agentiile regionale pentru depunerea cererii de plata si inspectia in teren. Ultima zi de depunere a cererilor de plata este 29 septembrie 2018 si ultima zi de plata este sfarsitul lunii decembrie. Eu imi doresc sa avem cele mai multe cereri de plata in urmatoarele doua luni, astfel incat, atunci cand Start-Up Nation 2018 va fi lansat, sa avem capacitatea sa gestionam in mod corect”, a continuat ministrul de resort.

Prin programul Start-Up Nation, o companie care abia a intrat pe piata va putea accesa fonduri de la stat de pana la 200 mii de lei, inseamnand 100% din valoarea proiectului. In sesiunea 2017 au fost acceptate 8.600 de planuri de afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: