DIICOT anchetează firma Holzindustrie Schweighofer. Au început perchezițiile.

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

DIICOT a publicat un comunicat prin care arata ca au loc mai multe operatiuni, respectiv 23 de percheziții la hoții de lemne. Potrivit mai multor surse, printre cei care sunt anchetati este si firma Holzindustrie Schweighofer. 

DIICOT alaturi de ofițerii IGPR – DCCO și BCCO Bucureşti, Direcţia de Ordine Publică, Direcţia de Investigare a Criminalitatii Economice şi specialişti parte din  Institutul Naţional de Criminalistică ”au pus în executare 23 de mandate de percheziţii domiciliare, pe raza a 5 judeţe şi a muncipiului Bucureşti, la persoane fizice şi juridice (din care 4 la sediile unor instituţii publice) în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet.”

Iata ce scrie in motivarea institutiei:

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului. În acelaşi scop unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi după caz, impuşi alţii. Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile.

De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori. În desfăşurarea activităţilor ilicite, membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici.

Prejudiciul estimat se ridică la suma de peste 25 milioane de euro.” scrie DIICOT.

In concret, mai multe persoane aflate pe lista DIICOT vor fi duse la sediul Structurii Centrale, unde vor fi audiati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: