Cum vor putea să elibereze farmaciile medicamente fără prescripție

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Președintele  Romaniei a aprobat  o lege importanta,  care reglementeaza domeniul farmaceutic din tara.  Proiectul de lege  va  putea  fi aplicat  numai din  momentul  publicarii ei in  Monitorul   Oficial,  ceea ce inseamna ca va mai dura  putin timp  pana la  intrarea in vigoare.

Este un mare avantaj, in special pentru persoanele in varsta, noua lege, intrucat, farmaciilor tocmai li s-a permis comercializarea online (pe internet) a medicamentelor, ceea ce inseamna ca aceasta se pot oferi fără prescripție.

Desigur ca urmeaza ca Ministerul Sănătății sa impuna si cateva conditii in care urmeaza sa se comercializeze aceste medicamente. In acest moment pot fi cumparate prin internet medicamente, deoarece legea interzice o astfel de parctica (indiferent ca este acordata cu sau fara prescriptie). Sanctiunile sunt grave, in cazul unei incalcari.

Decizia poate fi regista intr-un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008. Acesta a fost promulgata pe data de 9 iulie de catre Klaus Iohannis și a devenit Legea nr. 160/2018. Mai urmeaza numai sa fie publicat in Monitorul Oficial pentru a intra si in vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: