Supa de usturoi, remediul perfect pentru multe boli
Usturoiul este unul dintre cele mai bune medicamente, care nu-s realizate artifical, ci sunt un adevarat dar de la natura. Alimentul poate preveni afectiunile legate de inimă, scade nivelul de colesterol si tensiunea arterială.
Avantajele principale pentru consumul mai des de usturoi:
- scade nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor
- reduce tensiunea arterială
- Previne ateroscleroză. In timp ce imbatranesti, arterele nu mai au aceeasi flexibilitate ca inainte, iar sângele se misca mult mai greu prin corp. Usturoiul purifica arterele și pastreaza cat mai mult timp flexibilitatea acestora.
- Îmbunătățește circulația și previne crearea cheagurilor de sânge
- reduce febra, imbunatateste caile respiratorii, inclusiv eliminarea tusei, durerile de cap și cele de stomac
- poate preveni cancerul de colon, rectal și de stomac
Ingrediente
- 20-25 căței de usturoi tocați mărunt;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 ceapă tocată mărunt;
- un sfert de rădăcină de țelină;
- 2-3 cartofi;
- o linguriță unt;
- 2 morcovi;
- pătrunjel;
- sare ți piper după gust;
- puțină smântână
Cum se realizeaza:
- ia o tigaie si introdu uleiul si untul, apoi mai pune ceapa si asteapta sa se inmoaie pentru jumatate de minut. Nu lasa ceapa sa se caleasca.
- Pune apa, morcovii, telina si cartofii peste toate cele de mai sus si lasa sa fiarba cum trebuie, apoi introdu si usturoiul taiat in bucati mici si lasa inca 5 minute pe foc. Ideea e ca toate alimentele introduse sa se fiarba cum trebuie. Blenderul este o modalitate foarte buna de a face supa cat mai omogenizata. Mai pune tu alte condimente daca doresti, pentru a-i da un gust mai placut.
- In final, smantana si patrunjelul.