Starbucks va schimba paharele de plastic

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Starbucks a facut un anunt incredibil pentru clientii lor! Cel mai mare lant de cafenele din lume a declarat printr-un comunicat de presa ca urmeaza sa scoata de pe piata paiele din plastic folosite de consumatori, pentru cele 28 mii de cafenele, pe care compania le administreaza.

Marele jucator de pe piata retailului si a cafelei a anuntat ca acest lucru se va intampla pana in 2020, cu scopul de a le inlocui cu un alt tip de pahare care nu vor mai avea nevoie de paie, pentru a fi utilizate, se arata intr-un raport BBC.

Masura luata de companie urmareste protejarea mediului, deoarece paiele sunt realizate dintr-un plastic dur, nefiind biodegradabil, și, care, deci, se descompune într-o perioada foarte lunga de timp.

In fiecare an, Starbucks realizeaza 1 miliard de paie, iar schimbarea tipurilor de pahare, care sa fie mai eco-friendly, este numai primul pas, dintr-o lunga lista de masuri menite sa contribuie la conservarea mediului.

Starbucks a venit cu noul concept de reciclare a paharelor (o masura eco-friendly), dar se gandeste sa introduca, in acelasi timp, pentru utilizarea unor pahare din hartie, o taxa suplimentară adresata consumatorilor.

Prima tara in care se va aplica noua decizie va fi Marea Britanie, iar valoarea taxei va fi de cam 0,26 de lei.

În România, Starbucks a construit 32 de cafenele si in 2018 a terminat cea dintai cafenea drive-thru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: