Parlamentarii PSD anunță pensii mai mari pentru anumite categorii de profesii

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

A fost aprobat un amendament în Camera Deputaţilor şi care se afla acum pe masa preşedintelui României pentru promulgare, aceasta se refera la recalcularea din oficiu a cam 100 de mii de pensii, care se va aplica angajatilor care s-au pensionat în perioada 1990 – 2011. Aceasta procedura va debuta din data de 1 octombrie.

Anuntul vine de la deputatul PSD Ilie Toma, unul dintre cei care au propus proiectului de lege pentru schimbarea Legii pensiilor publice. Tot conform lui, in jur de 100.000 de pensionari care au fost angajati in cadrul grupelor I şi II de muncă, şi care s-au pensionat intre 1990 si 1 ianuarie 2011, vor primi (aplicabil toti romanilor) mai multi bani, decat era initial promis, in urma recalcularii de catre stat a pensiilor.

Aceasta procedura care priveste recalcularea lor va debuta in data de 1 octombrie 2018, iar cele mai importante categorii profesionale vor fi cele la care se vor aplica aceste suplimentari a sumelor de bani, respectiv: foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi altele care intra in grupele I şi II de muncă.

“Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaţilor îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. (…) El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara, vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi ÎI de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I – grupă specială şi grupa a II-a – grupă deosebită”, a spus deputatul Ilie Toma, fost director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.

De asemenea, stagiul minim de cotizare va fi, tot prin aceasta lege, ajuns la 20 de ani de muncă pentru mineri şi 25 de ani pentru siderurgişti. Politicianul din PSD a mai mentionat ca investitiile pentru aplicarea noilor prevederi se ridica la circa 70 milioane de lei pe an.

Totodata, senatorul Cristian Resmeriţă (PSD) a mai mentionat ca minerii ale căror punctaje medii vor fi restabilite, vor avea si un spor de peste 1.000 de lei la actuala pensie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: