Franța critică dur sistemul legislativ românesc

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Alina Mungiu-Pippidi a realizat un interviu impreuna cu DCNews si a facut cateva declaratii piperate: ambasadele urmeaza recomandarile presei, in loc de a urma propriile lor interese (ale Romaniei), iar ambasadorii francezi i-au avertizat pe romani ca au facut cateva greseli imense in legatura cu legislatia romaneasca – pe care ei nu le-ar fi facut vreodata.

lina Mungiu-Pippidi a spus ca, de fapt, ambasadele nu-si urmeaza propriile lor interes, ci le onoreaza pe cele ale jurnalistilor. De asemenea, in acest context, jurnalistei i s-a parut scandalos faptul ca ambasadorii francezi au declarat ca România a facut ceva ce ei nu ar fi facut niciodată. Totusi, ea spune ca motivul principal pentru care francezii lipsesc din legislatie ceea ce tara noastra tocmai a eliminat este conflictul de interese permanent dintre acestea, fenomen care nu prea si-a gasit loc pana acum, la noi.

‘Ambasadele fac în mare parte ce vrea presa pentru că presa aia o citesc votanții lor. Dacă nu reușești să schimbi părerea presei despre tine spunând că este coruptă, vândută și cumpărată de dușmanii tăi, trebuie să faci ceva mai mult decât atât. Sunt de acord că în mare parte critică pe care ne-o luăm este nedreaptă. 

Eu m-am enervat foarte tare. Ambasadorii francezi ne-au spus cum putem scoate ceva din legislație pe care în legislația franceză nu ai putea să le pui pentru că politicienii francezi s-au învățat să trăiască în conflicte de interese și se simt foarte bine. Oameni ca mine ar fi în închisoare în Franța. Ar trebui să mă duc la procesul unui ziarist francez zilele acestea, să îi explic că există noțiunea de corupție legală în Academie.”, a declarat politologul.

Totodata, jurnalista a declarat si ca Europa de Vest are numai critica pentru noi, dar nu si laude:

”Electoratul este foarte rasist în Europa de Vest și nu ne vrea înăuntru, orice am face. Toate articolele apărute despre noi, zilele acestea, în Europa și America, alimentează îngrozitor, indiferent cine vine la putere. Nu o să mai fie Dragnea, o să fie altcineva. O să vedeți, acela care vine, o să trebuiască să se lupte cu toate acestea.”, a mai spus Alina Mungiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: