Care este rețeta succesului?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Elon Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Warren Buffett sunt unii dintre cei mai bogati oameni ai lumii. Poate va intrebati cum de au ajuns in acest punct? Cum de au reusit sa urce pe culmile succesului asa de rapid? Trebuie sa stiti ca niciunul dintre cei pe care i-am mentionat mai jos nu aveau familii cu cine stie ce avere, ba dimpotriva, toate erau familii modeste. 

De multe ori povestile oamenilor de succes ne inspira, iar tocmai de aceea m-am gandit sa va ofer o mici detalii din viata lor. Interesant este ca sus-mentionatii au atins suma de 10 cifre inainte de varsta de 30 de ani.

  • Richard Branson: Sa ai visuri nebune

Cel care a creat conceptul de Virgin Group, Richard Branson, a atins 1 milion de dolari la numai 23 de ani, in 1973. In mai putin de 20 de ani urma sa fie miliardar. Ce l-a impins mereu? VISURILE!

“Nu-ti trada visurile! A visa este unul dintre cele mai pretioase cadouri pe care umanitatea le are. Ar trebui sa visam cu totii si sa ii incurajam si pe altii sa o faca. Intr-o lume fara visuri nu exista arta, nu exista aventura, nu exista oameni care ajung pe Luna, nu exista femei lider si nici drepturile omului”, sustine Richard Branson.

  • Mark Zuckerberg: Asumati riscuri

Mark Zuckerberg, cunoscutul patron al Faceboook, a revolutionat intreaga idee de relationare, de social. In 2006, la 22 de ani, el era deja milionar, iar  1 mai tarziu era miliardar.

“Noi, cei de la Facebook, credem ca mereu este loc de mai bine si suntem mereu dispusi sa pariem pe lucruri care ne pot ajuta comunitatea pe termen lung. “News Feed” este unul dintre marile noastre pariuri, care ne-a ajutat sa ne educam comunitatea”, a spus Mark Zuckerberg.

  • Bill Gates urmeaza solutiile simple

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost milionar mai tarziu decat Zuckerberg, cativa ani mai tarziu fata de el,prin 1981 si chiar mult mai tarziu decat el miliardar. Ce ne recomanda el?

“Problema oamenilor este ca mereu au intentia de gasi calea cea mai complicata pentru a rezolva o problema. Atunci cand avem o problema, trebui sa incercam sa vedem solutia si apoi sa intuim impactul pe care il va avea. Daca gandim prea complex, vom incurca tot procesul. Pentru a fi eficienti si pentru a ajuta cat mai multi oameni trebui sa gasim cele mai simple solutii”, a spus Bill Gates.

  • Warren Buffett: Compara rezultatele externe

Warren Buffett fost probabil cel mai tarziu milionar, abia la 30 de ani, iar miliardar chiar mai tarziu. El obisnuia sa spuna mereu ca trebuie sa ne comparam cresterile si productivitatea nu numai in cadrul firmei in care suntem angajati, dar sa ne si comparam cu celalalte companii concurente de pe piata.

  • Elon Musk: Cea mai importanta este munca, munca si iar munca

Elon Musk este dupa mine cel mai bun dintre toti, pentru ca el a reusit sa revolutioneze de 3 ori: SpaceX, PayPal si Tesla, nu e de mirare ca era milioanar la numai 27 de ani, iar dupa 40 era demult miliardar.

“Indiferent ce alegi sa faci in viata, trebuie sa muncesti din greu. Ce inseamna asta? Atunci cand eu si fratele meu am lansat primul business, in loc sa ne cumparam un apartament, am inchiriat un birou mic si am dormit pe canapea. Aveam un singur calculator pe care munceam in timpul zilei, iar in timpul noptii faceam partea de programare. Acesta era ritmul de lucru in fiecare zi, de luni pana duminica”, a declarat Elon Musk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: