Atacuri cibernetice la instituțiile financiare mari din România. Ce măsuri a luat SRI.

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Serviciul Român de Informaţii a declarat in urma cu cateva zile, pe data de 11.08.2018, că a adunat date şi informaţii sigure, inclusiv de ordin tehnic, cu privire la atacurile cibernetice de magnitutdine asupra unor instituţii financiare din tara , în  perioada iunie – august 2018.

 “Serviciul Român de Informaţii, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence – Centrul Naţional Cyberint (CNC) – deţine date şi informaţii certe, inclusiv de ordin tehnic, că asupra unor instituţii financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august a acestui an. Recent, şi alte instituţii partenere SRI au identificat, în ţările din care provin, iminenţa producerii unor atacuri cibernetice de amploare îndreptate asupra mai multor sisteme financiare din lume”, e scris intr-un comunicat emis de Serviciului Român de Informaţii, care poate fi gasit pe pagina lor de web oficiala.
Potrivit studiului Centrului Naţional Cyberint, hackerii au mai multe forme prin care ataca, chiar unele fac parte din arsenalul Cobalt Strike, care sunt legate de o grupare de infracţionalitate cibernetică “cu sediul” in est.

De cele mai multe ori hackerii acestia extrag sume de bani, reusind sa sparga codul care limiteaza retragerea aferenta conturilor bancare.
Centrul Naţional Cyberint supravegheaza de foarte mult timp activităţile incepute de Gruparea Cobalt.

In fiecare zi au loc cateva mii de atacuri cibernetice care incearca sa patrunda in sistemul instituţiilor, entităţilor şi persoanelor din zona virtuala, iar atacurile informatice contra instituţiilor financiare au inregistrat cresteri considerabile in ultima perioada, informeaza SRI.

Gruparile infractionale de acest gen utilizeaza tehnici de tipul APT -Advanced Persistent Threat – prin care acceseaza sistemele informatice, dupa care incearca sa acceseze fisierele necesare extragerii sumelor de bani.

De aceea, masura principala a SRI in utlimul timp a fost acordarea ajutorului unor instituţii financiare pentru evaluarea, atribuirea şi contracararea eventualelor efecte negative ale acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: