Carnea procesată, o posibilă cauză a bipolarității

Un nou studiu realizat de Johns Hopkins University cu peste 700 de pacienți care prezentau simptome maniacale a aratat ca sansele erau de 3 ori mai mari ca boala lor sa se datoreze unui anumit tip de mancare: cărnuri procesate, fata de cei care aveau alte afectiuni  boli, precum schizofrenie. 

„Ne-am uitat la o serie de obiceiuri alimentare, iar cărnurile procesate chiar au ieșit în evidență”, a spus Robert Yolken, autorul studiului.

Motivul este inca necunoscut. Cu toate acestea, un alt experiment facut pe sobolani, care au fost hraniti cu mezeluri a dovedit o activitate mai crescuta în regiunea hipocampului. De asemenea, si flora intestinală a șobolanilor a avut de suferit, lucru care-i face pe cercetatori sa se intrebe daca nu cumva exista o legatura între nitrații din carne și sistemul nervos.

Diversele fluctuatii din flora intestinală pot avea influente negative asupra sanatatii creierului in feluri inca neclare pentru oamenii de stiinta, iar tocmai de aceea nu ar fi o noutate daca simptomele maniacale pot fi oroduse sau agravate de nitrații din cărnurile procesate.

De asemenea, analiza a mai aratat si ca o dietă în care mezelurile sunt principalul fel poate produce afectiuni cu episoade maniacale. Una dintre ele fiind chiar bipolaritatea. Boala se caracterizeaza prin modificari anormale si opuse de stare și energie – oamenii bipolari sunt foarte fericiti sau foarte tristi, trecand incredibil de rapid de la o stare la alta. Astfel de momente pot tine saptamani/luni intregi, dupa caz, si de cele mai multe ori insotesc si depresia și psihoza.

Macar o data in viata lor 1 din 25 de oameni au episoade de bipolaritate, potrivit National Institute of Mental Health. Nu se stie nici pana astazi ce o produce, ori predispozițiile genetice, ori altceva, insa nimic nu este sigur deocamdata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: