UN EVENIMENT DE ZILE MARI

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

DEAL DIN DEAL SE FACE VINUL…

CRAMA DEALU BUJORULUI

Cronica unei lansări memorabile

Este abia o lună și (aproape) jumătate de când un nou brand s-a lansat pe piață, în domeniul vinurilor: CRAMA DEALU BUJORULUI. Lansarea a avut loc la CLUBUL DIPLOMATIC, în București. Lume selectă a fost prezentă la lansare. În frunte cu ministrul agriculturii, Petre Daea și ex-ministrul Valeriu Tabără, deținătorul, actualmente, al unei prețioase funcții (& dregătorii) la ASAS București (ACADEMIA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI SILVICE).

Directorul Alina Donici, de la CRAMA DEALU BUJORULUI, a rostit un discurs, despre noul brand. Și produsele care vin să îl reprezinte direct pe piață.

Acum, trebuie spus că locația aleasă pentru eveniment a fost, într-un fel, și o cheie a evenimentului. Pentru că la CLUBUL DIPLOMATIC există un spațiu generos dedicat unor asemenea întâlniri. 

Nu mai puțin o grădină deosebit de fastuoasă, locul fiind preferat și în veacul trecut, de către autorități, pentru întâlnirile  cu ținută și ștaif,  a fost martoră la eveniment.

Se poate, deci (jucându-ne un pic!), permuta – un pic – dictonul și se poate spune că și locul înnobilează, la o adică, omul.

O LOCAȚIE CU MULT HAR ALEASĂ DE CEI CARE AU FĂCUT INVITAȚIA
Ce mai, per total, am vrut să punctăm că locația a fost aleasă inspirat.

Persoanele care au fost la fața locului ne-au relatat că și lumea participantă, nu mai mult de o sută-două de persoane, a fost aleasă pe sprânceană.

Valeriu Tabără a fost unul dintre principalii susținătorii ai Alinei Donici, încurajând-o pe linia pe care a pornit.

De notat că o bună parte din lumea invitată la eveniment a fost de sorginte academică.

Grădina a fost luminată a giorno, astfel ca întreaga seară să aibă un parcurs perfect.

ATMOSFERA. PERSONALITĂȚI DIN LUMEA AGRICULTURII, LA O UNITATE DE ELITĂ
Atmosfera a fost relaxată, colocvială. Conul de lumină a căzut pe vinuri, în special, așa cum este și firesc. Și pe cei care le fac, pentru că lucrul acesta este mai aproape de CREAȚIE decât de o muncă repetitivă/specifică lui HOMO FABER.

Nu mai puțin, vorbim despre o STAȚIUNE DE CERCETARE, adică despre o unitate de ELITĂ.

Semn că i s-a acordat atenția cuvenită, printre invitați s-a regăsit și ministrul Agriculturii (în exercițiu) Petre Daea.

VINURILE CARE AU DES TRENA SĂRBĂTORII DE GALĂ
Ar trebui, nu-i așa, să enumerăm vinurile care au făcut deliciul serii/și au și constituit baza ei – și să le descriem măcar și sumar.

BĂBEASCĂ ALBĂ
Un soi specific zonei colinare din Moldova, un fel de semnătură/emblemă a locului.

BĂBEASCĂ GRI
Un vin care, măcar din anumite rațiuni, ar putea fi vedeta locului, alături de FETEASCĂ NEAGRĂ. Îl propun pentru așa ceva o finețe deosebită și faptul că este și rar, și ascetic. Un vin căruia îi stă bine sec/în sec (vinificat ca atare).

FETEASCĂ NEAGRĂ
Stațiunea de cercetare are a se lăuda cu isprava de a face din Feteasca Neagră un vin de ispravă, pentru că ea e ca și cum ai interpreta o arie celebră dintr-o operă, cu un efect deosebit.

MERLOT
Vinurile roșii nu se interpretează doar în partitura soiurilor autohtone. Ci și, de exemplu, în variantele frațuzești, precum acest MERLOT.

CABERNET SAUVIGNON
Tot soi frânc, fără de care nu se poate. Interpretat, și el, în varianta de terroir pe care o presupune arealul de la Târgu Bujor.

FETEASCĂ REGALĂ
Un vin care, aici, poate să capete o noblețe aparte.

ROSE, sec
Trebuia să fie și un roze – la mijloc – ca o punte între albele și roșiile locului.

O ABSOLUT NECESARĂ SCHIMBARE DE ȘTAFETĂ
Nu sunt toate, firește, am selectat doar câteva, deoarece CRAMA DEALU BUJORULUI are o bogăție de sortimente/și de palmares – și de abia acum încearcă să salte capul.

Înainte de ALINA DONICI, stațiunea a fost coordonată de CRISTINA SIMION, care nu a dat atenția sporită reprezentării cramei și imaginii publice, pe care o conducerea actuală.

Timpurile, însă, evoluează și MODERNIZAREA stațiunii, chiar dacă se face cu sforțări deosebite, este, totuși, un MUST-DO, orice s-ar spune.

O absolut necesară schimbare de ștafetă, dar și de gândire, de concepție asupra cum trebuie tratat, în cel mai bun sens, VINUL, regele mesei noastre de fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: