Cele mai dezvoltate afaceri din România pot beneficia și de subvenții

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

In ciuda perioadelor de crize politice si economice din ultimii 10 ani din Romania, un analist financiar a decis sa realizeze un studiu pe mai multe  domenii de business, si a realizat ca au existat majorari ale cifrei de afaceri și de aproape 12 ori. Cum? este, insa, intrebarea. Aflam mai jos de ce.

Presedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România – AAFBR, intr-un top al domeniilor de business din România, a prezentat o rată de creștere din ultimul deceniu, respectiv:

  1. Repararea echipamentelor de comunicaţii este sectorul economic care a inregistrat cele mai mari majorari, de 1.197%, până la venituri in valoare de 371 de milioane de lei.
  2. Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului (leasing de personal), cu un ritm de creştere a cifrei de afaceri, in anul precedent, in comparatie cu 2008 (înainte de criza financiara din Romania), de 1.001%, până la 2,73 miliarde de lei.
  3. Activităţile de asistenţă spitalicească (+818%) – a atins nivelul de 1 miliard de lei, la sfarsitul lui 2017.
  4. Magazinele on-line – „Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”,  +721% creștere, până la 4,4 miliarde de lei.
  5. Activităţi ale centrelor de fitness (+699%), până la 144 de milioane de lei.
  6. Call-centere, +657% majorare, până la  1,9 miliarde de lei.
  7. Comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii, +452% majorare, până la 9,5 miliarde de lei.
  8. Fabricarea altor echipamente electrice, +426% – majorare, pâna la 4,5 miliarde de lei.
  9. Activităţi ale portalurilor web, +348% majorare, până la 245 milioane de lei.
  10. Activităţi de asistenţă stomatologică, +348% majorare, până la 1,28 miliarde de lei.

Studiul analizeaza modul de crestere/scadere a veniturilor firmelor active în România pentru cele 612 sectoare de activitate din CAEN. Pentru a evidentia cele mai importante sectoare din economie, preşedintele AAFBR a introdus in studiul sau numai companiile care au minimum 100 de firme active şi care raporteaza venituri consolidate de minimum 100 de milioane de lei şi le-a scos pe cele cu deviaţii extreme (creşteri sau scăderi bruste), in urma scoaterii sau înmatricularii unor companii valoroase.

Totodata, nu trebuie sa uitam nici ca mare parte din domeniile de activitate prezentate in studiu au primit prin intermediul a diverse programe de finanțare de ajutoare financiare, subventii valoroase, indiferent de cat de mare este compania respectiva, ori de vechimea societatilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: