A doua țară din lume care a legalizat marijuana pentru comercializare este…

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Canada s-a transformat oficial in singura tara din G20 care a legalizat canabisul recreaţional, desi tara a fost intr-o prohibitie de aproape 100 de ani. Este un eveniment important deoarece sunt 2 mari beneficiari ai acestei legalizari: consumatorii,  care acuma vor putea fuma in voie drogul, dar şi pieţele bursiere, pentru care exista mari oportunitati.

Justin Trudeau a fost ales drept lider al Guvernului sau in urma cu numai 3 ani si deja a reusit sa realizeze unul dintre cele mai importante angajamente din campania electorală: Canada sa fie al doilea stat din lume care autorizează comercializarea şi utilizarea marijuanei în scopuri recreaţionale, după Uruguay, care a trecut la aceasta masura in 2013.

Decizia va putea fi acuma observata cat de buna/proasta este, de catre cetatenii statului din America de Nord, nu numai atat, dar in 2019 vor trebui sa decida la urne si pe cine aleg ca lider al Guvernului in urmatoarea campanie, dar si de celalalte state care au o legatura puternica cu Ottawa, unele adoptand deja aceeasi decizie, iar altii numai in scopuri terapeutice.

La miezul nopţii (02:30 GMT, miercuri), primul magazin legal de canabis a aparut in fata porţilor din St. John’s, din capitala provinciei canadiene Newfoundland şi Labrador, aflata în zona Atlanticului de Nord.

În Quebec, magazinele pe care le au in proprietate Société québécoise du cannabis (SQDC) isi incep programu pentru public de la 10:00 (14:00 GMT).

SQDC avea pana acum numai 12 magazine, dar acuma se pregateste de construirea a inca cateva unităţi – până la 150 pe cei 3 ani care vor veni. Provinciile Manitoba (centru) şi Alberta (vest) au adoptat aceeasi masura de legalizare şi au deschis numeroase puncte de vânzare private de cateva zile.

Fiecare provincie decide singura modalitatea de vanzare a marijuanei, deoarece aceasta este o piata extrem de profitabila si care poate fi exploata la maximum, evaluată la aproximativ 6 miliarde de dolari (4 miliarde de euro) pe an.

“Sunt cel puţin doi ani de când colaborăm cu diferite autorităţi guvernamentale”, a răspuns marţi Justin Trudeau, repetând că legalizarea trebuie să permită restrângerea accesului minorilor la acest drog şi să “elimine banii din buzunarele organizaţiilor criminale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: