Tratamentele homeopate au sau nu efecte medicale? Noua lege propusă în senat

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Poate credeati ca tratamentele homeopate au disparut, in era noastra, ca sunt un domeniu al trecutului, insa lucrurile nu stau chiar asa! Aparent multi oameni inca folosesc aceste remii si, chiar, le recomanda altor persoane si le promoveaza. Cel mai mare inamic al lor este stiinta, desigur, iar numeroasele studii realizate pe aceasta tema au incercat sa le conteste eficacitatea. De aceea, USR a propus o noua lege prin care acestea lucruri sa apara pe eticheta produselor.

Un proiect de lege cu privire la etichetarea medicamentelor homeopate nu a reusit sa treaca de senat. Persoanele care au inaintat aceasta propunere sunt senatorii din USR care vor sa schimbe Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Mai exact, se propune ca consumatorii sa observe pe ambalajul și prospectul medicamentelor homeopate un mesaj mic, scris cu majuscule.

”Acest prodsu nu are efecte asupra sănătății.”

Modul in care in senat a fost respins proiectul de lege este explicat de Adrian Wiener, inițiatorul proiectului și senator USR.

Noua lege doreste si ca, daca se face publicitate la astfel de produse, pe langa rugamintea de a citi instrucțiunile din prospect și de pe ambalaj, se va mai introduce si o avertizare sonoră și scrisă, descrisa astfel:

„Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății.”

Initiativa apartine celor patru parlamentari USR: Adrian Wiener, Mihai Goţiu, Florina Presadă și George-Edward Dîrcă.

Legea care tocmai a fost respinsa de senatori a fost trimisa spre Camera Deputaților, unde se va decide definitiv daca se vor aplica sau nu aceste prevederi.

Exista de asemeni si argumente pentru aplicarea sus-mentionatelor masuri, argumente explica prin studii și explicatii științifice, toate aflandu-se in proiectul de lege. De pilda, unul dintre ele este si studiul din anul 2010 al Comisiei pentru Știință și Tehnologie din Camera Comunelor din Marea Britanie, ce mentiona, in final, că produsele homeopate nu au niciun fel de efecte medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: