RCS lansează un nou post TV 4K (Ultra HD)

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Grupul Digi vrea sa lanseze zona de televiziune 4K (Ultra HD) in Romania. De aceea, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat prima televiziune cu emisie Ultra HD românească.

Forul audiovizual a oferit o licența prin satelit catre Digi 4K. Aceasta va avea un caracter generalist, pe care vor fi difuzate filme, documentare dar și meciuri de fotbal din Europa League, Champions League sau alte campionate europene (cu aceeasi emisie). 

Televiziunea va emite atat in tara noastra, cat si in Europa Centrală și de Sud Est, dupa cum se arata in proiectul lor.

Acesta va fi lansat la inceputul acestei luni, undeva intre 8 – 9 noiembrie.

Postul Digi 4K va putea fi vizualizat numai daca veti plati suplimentar pentru acest serviciu si va putea fi urmarit doar de ce care au deja abonament la RCS și care au si un tv de 4K.

Inca nu se stie exact pretul pe care il va avea noul serviciu, dar oficialii au raspuns ca, cel mai probabil, va fi cam acelasi cu cel al canalelor de filme pay TV.

Bogdan Chirițoiu, Manager Proiect:

„Ne-am aliniat unui trend care este mai mult decât evident în toată industria. Calitatea programelor tinde să crească. Dacă ne uităm în jurul nostru, și în Serbia s-a lansat un canal 4K.

Conținutul acestui canal va fi din trei surse: conținut de sport, vom avea transmisii live. Programul urmând să fie mixat cu muzică și programe de documentare.

E un program experimental, încă nu știm cum va reacționa public. Un canal pay tv premium disponibil celor care au tehnologia 4K. Va fi și cu sunet dolby.

De principiu, transmisiile live vor fi de la competițiile pe care Digi Sport le are deja achiziționate. Vor fi în principal din Champions League dar și din campionatul Franței și Spaniei. Documentarele vor fi despre natură și travel.”

PROGRAMELE DIGI 4K

  • De luni până duminică, pe intervalul 8:00 – 10.00 Digi 4K vor fi videoclipuri muzicale în format UHD.
  • De la 10.00 , la 20.00 va fi o combinatie de programe: documentare, filme, competiții sportive.
  • Prime Time-ul debuteaza de la ora 20:00 si vor oferi documentare, competiții sportive sau filme artistice.
  • In timpul zilei, se vor da documentare si filme artistice.
  • De la ora 24:00 vor fi in reluare un mix de programe.
  • marți, miercuri și joi și în prime-time Digi 4K vor fi difuzate live Champions League, Europa League si campionatele interne europene: “Dezideratul nostru este de a difuza cate doua meciuri in zilele din timpul saptamanii si cate un meci in zilele de week-end”, au mai spus oficialii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: