MApN crește salariile!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Salariile persoanelor care lucreaza la MApN in strainatate vor fi majorate!

Ministerul Apararii Nationale a anuntat printr-o noua lege ca urmeaza sa modifice salariul angajatilor trimisi cu misiuni in strainatate, toate avand acelasi plafon. Pana acum, legea prevedea salarii diferite in fuctie de postul in care erai angajat in structura MApN, chiar daca ele ar fi prezente in acelasi spatiu. MApN doreste, astfel, sa elimine discrepanta masiva dintre aceste sume si, deci, discriminarea care exista in acest moment. 

Sumele de bani sunt stabilite prin Hotarari nepublicate in Monitorul Oficial, ce seteaza sume diverse ale diurnei in valuta, dupa categoria de personal.

Proiectul legislativ de modificare a Legii nr. 121/2011 este in dezbatere publica si urmeaza urmatoarele modificari:

“Art. 1

(1) Personalul participant la misiunile si operatiile prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 121/2011 beneficiaza de diurna in valuta in cuantum de 45 de euro/zi/persoana, care nu include cheltuieli de hrana, calculate la data parasirii teritoriului national si pana la data intrarii in tara dupa executarea misiunii sau operatiei.

(4) In raport cu gradul de risc existent in zona de desfasurare a misiunilor si operatiilor sau in raport cu atributiile functionale prevazute in fisa postului, ministrul apararii nationale poate aproba majorarea cu pana la 100% a valorii diurnei de care beneficiaza personalul”.

Dupa cum arata si art. 2, hrana si cazarea sunt acoperite de catre MApN in misiuni, in functie de acordurile/intelegerile incheiate intre autoritati.

“Art. 2 – (3) In lipsa unor acorduri/intelegeri tehnice, personalul beneficiaza de o alocatie valorica de hrana de 20 euro/zi/persoana si o indemnizatie de cazare potrivit actelor normative in vigoare privind unele drepturi si obligatii ale personalului militar roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.”

Pentru persoanele care executa misiuni in afara locului/localitatii de dislocare, alocatia valorica va fi suplimentata cu 5 euro/zi/persoana.

“(5) Alocatia valorica de hrana prevazuta la alin. (3) poate fi majorata cu pana la 100%, in functie de evolutia preturilor din zona de dislocare, cu aprobarea ministrului apararii nationale.

(6) Cu prilejul zilelor festive nationale, personalul beneficiaza de drepturi suplimentare de hrana, stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale.

(7) Personalul poate inchiria spatiu de locuit in vederea cazarii. Decontarea cheltuielilor privind cazarea se face pe baza documentelor justificative, fara a se depasi plafoanele de cazare prevazute de actele normative care stabilesc unele drepturi si obligatii ale personalului militar roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar”.

Pentru recreere si facilitarea legaturii cu familia, suma de 1 euro pe zi va fi oferita unei persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: