Proiectele private majore de investiții din Capitală

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Deci avem asa: prima fabrică care, in loc sa fie d emolata, urmeaza sa fie transformată în apartamente, un centru comercial cu maşini de epocă, blocuri cu grădini suspendate, piscine pe acoperiş, cea mai înaltă clădire din ţară şi al doilea magazin IKEA sunt unele dintre marile proiecte care se anunta in urmatorii ani si care promit sa schimbe zona urbana.

Cel puţin şase proiecte imobiliare private foarte importante sint in acest moment în diferite stadii de dezvoltare, ele vor schimba organizarea urbană a Capitalei. Mare parte din ele vor fi ridicate acolo unde inainte au fost fabrici, precum si, o alta asemanare, combinarea clădirilor de birouri cu spaţii comerciale şi locuinţe, avand aceeasi idee sau utilizand sinergiile zonei. Ion Ţiriac, grupul IKEA, Auchan, Hanner şi antreprenorii Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu sint doar cateva dintre numele investitorilor care au demarat proiecte de sute de milioane de euro.

Foarte interesant este si conceptul pe care urmeaza sa-l demareze lituanienii de la Hanner, intrucat ei vor aduce noutati pe piata de la noi. Ei vor să restaureze clădirile monument istoric, parte a fabricii de bere Griviţa, respectiv fosta Mălţărie şi fosta Orzărie, amandoua realizat in stil Art Deco, fosta casă Luther (tot a antreprenorului berariei) şi o bucată de zid din fostele birouri ale fabricii. In cazul Mălţăriei asta va inseamna 31 de apartamente de tip loft (la fel cum fac si americanii din SUA). Zidul existent va fi integrat într-o clădire nouă. In total, proiectul reprezinta 3 clădiri monument şi două clădiri noi, dintre care una cu locuinţe care vor avea grădini suspendate şi spaţii comerciale la parter. O alta aripa va fi special destinata spaţiilor de birouri de tip co-working.

fosta Maltarie

„Există loc pentru inovaţie în domeniul imobiliar şi planificăm crearea şi exploatarea segmentelor de piaţă care nu sunt încă în centrul atenţiei pentru mulţi dintre jucători, aducând o nouă viziune pentru un Bucureşti care este mai mult decât pregătit să primească proiecte îndrăzneţe şi de calitate”, consideră Mindaugas Valuckas, CEO-ul grupului Hanner.

One Floreasca City  intra si ea la aceeasi categorie: restaurare, respectiv a fostei fabrici Automatica. Acesta este realizat de One United Properties şi Auchan România si are in vizor o investiţie totală de 100 mil. euro. Mai pe scurt: restaurarea şi modernizarea fostei hale Ford, care va devini un spaţiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri şi trei blocuri cu 236 de apartamente. Hala Ford, care face din parte din monumentele istorice, faţadele laterale şi luminatorul din zona centrală vor fi date jos, restaurate şi remontate pe o nouă structură. Vor fi aduse si modele de epocă ale mărcii Ford, unele chiar produse în perioada interbelică la Bucureşti. Investitorii au pompat 1 milion de euro pentru investiţii în infrastructură, ca lărgirea la 6 benzi a Căii Floreasca, pe sectorul dintre Str. Glynka şi Bvd. Mircea Eliade, o nouă soluţie de trafic şi semaforizare şi modernizarea sistemului de iluminat public. La aceasta se mai adauga alte 1.200 de locuri de parcare in subteran. Acestea ar trebui sa fie terminate in 2020.

Proiectul Timpuri Noi Sqare urmeaza (dar deja o parte a si inceput si poate fi vazuta, caci a fost finalizata) sa apara pe locul fostelor fabrici de motoare şi turbine Timpuri Noi. Obiectivul pe care si-l propun dezvoltatorii imobiliari aici este mare, cu atat mai mult cu cat vorbim si despre o localitate. Nu trebuie sa subestimam puterea de autofinanţare a grupului suedez IKEA. Dovada ca firma Vastint România, un grup parte din controlul proprietarul IKEA, a terminat primele 2 clădiri de birouri din Timpuri Noi Square şi deja a demarat pe urmatoarele, urmand sa creeze aici cel mai mare parc de afaceri din ţară, cu o suprafaţă de 100.000 mp. Dar nu vrea sa se opreasca aici, vorbim despre alte 500 de apartamente, in viitor, acestia avand si o serie de restaurante şi zone de retail amenajate la parterul imobilelor.

Timpuri Noi Square

Un alt mare anunt este cel de-al doilea magazin IKEA din România care a avur efectul fericit de a atrage multi alt investitori in zona Theodor Pallady a Capitalei. Unitatea de retail va fi construită pe piloni şi va folosi 100% energie regenerabilă, prin folosirea unor sisteme de energie geotermală şi panouri solare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: