Cele mai recomandate alimente pentru DIABETICI
Dupa publicarea concluziilor studiului PREDATORR, respectiv a analizei prevalentei diabetului in populatia adulta a Romaniei, realizata numai pentru primul semestru al anului 2014, s-a dovedit ca, prevalenta realista si adevarata a diabetului depaseste procentul de 11%, la romanii cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani.
Alimentatia, dupa cum am mai tot aratat pe parcursul articolelor noastre, este foarte importanta si, mai ales, in cazul diabeticilor.
Se cunoaste deja ca alimentele care trebuie consumate de oamenii care sufera de aceasta boala cronica sunt cele cu un index glicemic cat mai scazut. Totusi, in ajutorul vostru, am venit cu cateva idei pentru niste mese mai gustoase! Combinatii de alimente bune!
Mai jos sunt produsele recomandate de noi:
- 1. Cereale integrale
Cerealele integrale sunt de multe ori o alternativa foarte buna pentru alte alimente de la micul dejun.
Asta deoarece are foarte multe fibre si potasiu, magneziu, crom, acid folic si Omega 3, ele contribuind la mentinerea la un nivel normal al glicemiei si al colesterolului.
- 2. Legume lipsiti de amidon
Sunt foarte bune pentru ca un multa vitamina A, vitamina C, vitamina K si fibre solubile, care scad drastic nivelul de glucoza din sange, precum si cel de colesterol rau.
- 3. Citrice
Ele contin o gramada de vitamina C, ea fiind una dintre cei mai recomandati nutrienti.
Ca efecte, au multe avantaje in privinta cresterii sistemului imunitar, scaderea simptomelor gripei si a racelii, a hipertensiunii, pentru persoanele care vor sa slabeasca si protejeaza corpul contra afectiunilor cardiovasculare.
- 4. Fructe de padure
Sunt recomandate pentru ca nu au multe calorii si dau corpului multe fibre, vitamine si antioxidanti de asimilat.
- 5. Nuci
In principal acest aliment este cunoscut pentru acizii grasi Omega 3, ce contribui la scaderea colesterolului.