De ce nu este recomandat să folosim folia de aluminiu la gătit

Dupa cum am mai scris in articolele noastre precedente de pe drinkfood.ro, o viata sanatoasa inseamna o alimentatie sanatoasa. Preluam si noi ideea aceasta de la nutritionisti si medici, l-am transformat intr-un fel de motto al site-ului nostru. Sa pregatim ingredientele sănătoase și sa le punem la preparat, in lipsa grăsimilor, la cuptor.

Cu toate acestea, daca faceti orice la cuptor, ele se vor usca, de asta cel mai bine, pentru a preintampina acest lucru, trebuie sa imbracati tava in folie de aluminiu alimentară.

Totusi, medicii contrazic metoda, in urma unui studiu realizat in 2001 si postat în jurnalul Știința Mediului. Ce a fost analizat au fost efectele pe care aluminiului le are asupra celulelor cerebrale. Astfel:

”Nu s-a observat o modificare semnificativă a dezvoltării celulare în timpul unei perioade de expunere de trei săptămâni la aluminiu la concentrații de 0,1 până la 10 mg / l. Cu toate acestea, după 3 săptămâni de expunere la Al [aluminiu], s-a înregistrat o stagnare a dezvoltării celulare, iar pe măsură ce expunerea la aluminiu continua, s-au înregistrat scăderi ale dezvoltării celulare.”

Aluminiul poate influenta chiar si trupul oamenilor, efectele fiind printre cele mai diverse: dureri musculare, dureri stomacale, ulcer, pierderea apetitului, gura uscată și chiar convulsii.

Unele analize au demonstrat intr-o anumita masura cantitati majorate de aluminiu în creierul pacienților bolnavi de Alzheimer.

Aceasta substanta periculoasa poate fi scoasa din corp, dar trebuie sa fie depistata din timp, apoi vindecata cu ajutorul unei cantitati mari de magneziu. Oricum, nu poate fi combatut argumentul ca ar trebui sa stam cat mai departe de ea.

Preparatele sunt, totusi, principalul mijlocitor. Organismul nostru are modalitatea ei de a-l elimina, insa nu poate nici el sa faca toata treaba daca depasesc anumite limite. De aceea, este bine sa nu se treaca de o doză zilnica de 40 mg/ kilogram, mg variand si dupa greutatea noastră. Pragul a fost stabilit de OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

De aceea aceasta modalitate de preparare nu este sanatoasa.

Deci, nu este recomandata utilizarea foliei de aluminiu la gătit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: