Beneficiile incredibile ale cărnii de gâscă și de rață
– > De ce sa incepi si tu sa mananci carnea de rata! Este foarte sanatoasa, ce-i drept este foarte complicat de preparat si trebuie sa ai ceva experienta inainte in gatit ca bucatar, dar e posibil!
- Plina de vitamina B
Aceasta are 8 vitamine din grupul B-urilor și iti ofera exact doza suficienta de vitamina B12 (a carei consumare se recomanda pentru ca imbunatateste si asigura functionarea corecta a creierului).
- Are zinc și seleniu
Ajuta mai ales sa functioneze la parametrii normali sistemul imunitar, iar multe studii au dovedit deja ca pieptul de rață obișnuit poate să acorde in jur de 1/3 din doza zilnică recomandată de seleniu.
- Sursa bogata de fier
Carnea de rata nu numai ca-ti ofera doza zilnica necesara din acest tip de mineral, dar iti ofera chiar mai mult decat ai nevoie! De pilda, unul iti da până la jumătate din doza zilnică recomandată de fier, in cazul femeilor (cuprinsa undeva intre 16 și 18 mg).
– > Beneficiile principale ale carnii de gasca
- Foarte multe proteine sanatoase
intareste muschii si ofera energie.
- Contine vitamina B6
imbunatateste sistemul imunitar, reducand riscul de aparitie a infecțiilor.
- Contine multa vitamina B5
Acesta are o tona de proprietati pentru sănătatea pielii, prevenind chiar si formarea ridurilor și depigmentarea.
- Are minerale valoroase
Din carnea de gasca corpul tau asimileaza fosfor, iar impreuna cu calciul, acesta ajuta la pastrarea sanatoasa a oaselor și dinților, avand proprietati si in protectia inimii. Cuprul este si el mentionabil printre aceste minerale, iar studiile indelungate au dovedit ca, fara acesta, colesterolul „rău” depaseste de multe ori pragul normal. In concluzie, consumul de carne de gasca ajuta la scaderea colesterolului rau si-l mentine la parametrii normali. Totodata, previne anemia.