De ce trebuie să elimini ACUM zahărul artificial din alimentație!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Castigatorul premiului Nobel din anul 1920, Dr. Otto Warburg, a elaborat o teorie care susține că celulele canceroase se dezvoltă cu ajutorul zahărului, fiind practica hrana lor.

sursa: gettyimages.com

Această teorie argumentează că, în punctul în care corpul nostru descompune zahărul, acesta fabrică substanțe chimice care ajută la formarea și extinderea cancerului si favorizează disfuncțiile mitocondriale. Cert și dovedit științific este faptul că, cu cât corpul nostru consumă mai mult zahărul, cu atât mai mult el devine mai rezistent la insulină.

Toate acestea ar favoriza, în final, secreția și mai mare de insulină de către organism, ceea ce duce la o dezvoltare foarte rapidă a celulelor canceroase. Desigur că acest proces nu este normal, corpul nostru ar trebui să producă celulele sănătoase care să le ucidă pe cele nocive – de la sine. Însă zahărulș se pare că întrerupe acest proces normal. Mai exact, ceea ce afectează este factorul de crestere a insulinei IGF – Insulin Growth Factor, producând inversul sistemului.

IGF-ul sistează, de fapt, procesul de regenerare al celulelor si le permite să se extindă din ce în ce mai mult celor nocive. Acuma ați aflat și de unde provin și statisticile care arată ca rata de supraviețuire a diabeticilor este foarte mică.

Ținem să precizăm că teoria se referă numai la zahărul industrial, nu cel natural pe care-l obții tu, de pildă, din fructe, acela e sănătos.

Nu uitați că zahărul este mai adictiv chiar și decât cocaina. CocaCola, de pildă, este unul dintre cele mai grave alimente în această materie, are în compunerea sa 34 de grame de zahar, adică peste nivelul normal al unui adult (peste necesarul zilnic adică). Totul este să înlocuiți dulciurile ușor-ușor cu altceva mai sănătos. De pildă, ați putea mânca mai des prune uscate, struguri etc.

Tineti minte, totusi, zaharul este combustibilul principal pentru majoritatea cancerelor. Acesta favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase intrucat “hraneste” celulele maligne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: