Supermac câștigă teren împotriva gigantului McDonald’s

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Magazinul irlandez de fast-food Supermac a emis un comunicat de presa prin care a declarat ca a inceput razboiul Uniunii Europene contra marelui McDonald’s referitor la folosirea mărcilor Big Mac și Mc.

Supermac a depus la Biroului proprietății intelectuale al Uniunii Europene o cerere prin care solicita anularea utilizarii de către McDonald’s a mărcilor comerciale în anumite domenii. EUIPO a raspus, la randul ei, ca McDonald’s nu a reusit sa aduca nici o dovada, pana acum, prin care sa arate ca sensul mărcii contestate este legat indisolubil de cuvantul burger sau de un nume de restaurant.

„Prin urmare, cererea de revocare este în întregime de succes, iar EUTM (marcă comunitară) contestată trebuie revocată în întregime. Drepturile titularului EUTM în ceea ce privește marca comercială a Uniunii Europene nr. 62.638 sunt revocate în totalitate începând cu 11/04/2017”,  aplicate datei cererii Supermac.

Astfel, este foarte posibil ca lantul de restaurante fast-food american sa faca contestatie la aceasta decizie.

Supermac a sustinut ca McDonald’s se face vinovat de „intimidarea mărcilor comerciale, înregistrarea mărcilor comerciale care sunt pur și simplu stocate într-un cufăr de război pentru a fi utilizate împotriva concurenților viitori. McDonald’s a reușit anterior să pună capăt planurilor Supermac de a se extinde în Marea Britanie și în Europa pe baza asemănării dintre numele Supermac și Big Mac”, a raspuns el.

„Această hotărâre a EUIPO înseamnă că principalul argument invocat de compania americană a dispărut acum”.

Antreprenorul care a infiintat Supermac, Pat McDonagh, a declarat:

„Salutăm din toată inima această judecată ca o justificare a micilor întreprinderi de pretutindeni care se ridică împotriva entităților puternice la nivel mondial”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: