ATENȚIE! Aplicația Waze ar putea dispărea!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Aplicaţia de navigaţie Waze de la Google a devenit in ziua de azi un instrument aproape indispensabil pentru soferi, mai ales pentru cei bucuresteni, care trebuie zi de zi sa faca adevarate slalomuri printre alte vehicule si strazi, ca sa ajunga rapid la destinatie. Cu toate acestea, regulile de folosire a aplicatiei ar putea sa se schimbe, datorita politiei.

Forţele de ordine din New York, NYPD (departamentul de poliţie al oraşului) a trimis o scrisoare către Google în care cere anularea filtrelor de anuntare a punctelor unde se afla politia. Problema principala cu acest mod integrat este evidenta: inseamna mai putini faptuitori care incalca legea sa fie pedepsiti. Waze a introdus de la bun inceput o tona de modalitati pentru a crea un fel de solidaritate intre soferi, anuntandu-se reciproc unde exista gropi în asfalt, accidente, maşini oprite neregulamentar, inclusiv locurile în care sunt echipaje de poliţie (indiferent de cum sunt ele pozitionate).

Ideea din spate a acestei aplicatii a fost aceea de a ajuta soferii sa evite mai usor si din timp obstacolele, reducand viteza atunci cand stiu ca este politia sau un radar instalat in apropiere, in rest ei conducand neregulamentar. NYPD a anuntat ca se opune acestor filtre pe motiv exista multi şoferi care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise si ei nu-i pot pedepsi, in caz contrar crescand numarul de cazuri de acest gen. Ai nevoie doar de o singura secunda ca se te uiti pe aplicatie si sa observi unde exista controloalele efectuate de politie pentru a le depasi si, astfel, scapa de lege.

„Indivizii care dezvăluie localizarea punctelor de control pentru şoferii care conduc sub influenţa substanţelor interzise sau alcoolului ar putea fi implicate în activitate ilegală, întrucât aceste acţiuni ar putea fi considerate tentative intenţionate de a preveni sau de a limita aplicarea legilor în vigoare din codul penal şi codul rutier”, au declarat reprezentanţii NYPD. „Publicarea acestor informaţii pentru consum public este iresponsabilă, întrucât aceste verificări nu fac decât să ajute şoferii intoxicaţi să evite filtrele şi încurajează condusul periculos. Dezvăluirea punctelor de control supune acei şoferi, pasagerii lor şi publicul la risc.” – se spune in scrisoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: