Diabetul crește șansele de a dezvolta o afecțiune cardiovasculară cu 20%

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Diabetul zaharat este unul dintre cauzele principale care duc la aparitia bolilor cardiovasculare. Numeroase studii confirma ca mai mult de 70% dintre persoanele care sufera de diabet zaharat și sunt trecuti de 60 de ani au sanse se imbolnavesc de o astfel de afectiune. Totodata, se mentioneaza ca le cresc sansele de a face si un accident vascular cerebral cu minimum 20%.

Sa nu uitam ca tot aceasta afectiune duce la distrugerea nervilor și vaselor mici de sânge de la nivelul ochilor, rinichilor, inimii, provocand ateroscleroză, la depunerea plăcilor de aterom compuse din colesterol și lipide. In final, toate acesti factori combinati duc la cresterea riscului de a face atac de cord.

Probabil persoanele care sufera de aceasta afectiune si citesc articolul acesta acuma isi dau seama de ce specialistii din domeniu restrictioneaza atat de mult prin alimentatie pacientii lor.

Tot specialistii anunta ca diabeticii care sufera de diabet zaharat prezinta un risc de 4 ori mai mare de a dezvolta o afectiune cardiovasculară in raport cu cei care nu au problema asta. Nu numai asta, dar si hipertensiunea arterială, dislipidemia, obezitatea, fumatul, sedentarismul, pot contribui la majorarea sus-mentionatului risc. Se recomanda des ca acestia sa fie supusi testului de screening pentru afectiuni cardiovasculare. Este crucial ca astfel de boli sa fie descoperite in forma lor incipienta.

Medicii mai spun si ca 70% dintre infarctele miocardice in cazul diabeticilor sunt de cele mai multe ori asimptomatice și sunt depistate numai cu ajutorul controlului de rutină. Complicațiile determina moartea a mai mult de 50% din pacienții diagnosticați cu diabet zaharat tip 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: