Vinarte declanșează procesul de rebranduire
Crama Vinarte a decis noul plan de afaceri pentru acest an! Consiliul actionarilor doreste sa majoreze veniturile companiei cu 15% în 2019 in comparatie cu anul precedent, in care inregistrare afaceri de numai 10,5 milioane de lei și un avans de 10%, fata de 2017. Cresterea varietatii din care consumatorul sa aleaga ar fi alegerea potrivita pentru atingerea acestui obiectiv, bazandu-se in acest sens mai ales pe gamele premium şi super premium, precum si pe modernizarea celor două crame din Oltenia și intrarea pe piata in turismul vitivinicol.
Deja 60% din producția de vinuri a companiei este trimisa catre piața locală, în HoReCa și retail, iar cei ultimii 40% sunt destinati exclusiv exportului, pentru 2019 avand in vizor piete ca Japonia, Marea Britanie, Italia și Spania. Pe partea de retail cele mai cunoscute produse (in functie de vanzari) sunt Domeniile Vinarte, Castel Bolovanu și Castel Stârmina.
De asemenea, Vinarte isi propune sa se rebranduiasca, proces care deja a si inceput:
“Avem în desfășurare campania de rebranding, aflată sub semnul necesității și al dorinței de aliniere cu o linie modernă, care să capteze atenția unui public nou, tânăr. Astfel, pentru brandurile icon – Sirena Dunării, Soare, Prince Mircea, Castel Bolovanu – s-au păstrat caracteristicile istorice, recognoscibile, parte a ADN-ului de brand. În ceea ce privește brandurile Cuvee D’Excellence și Nedeea, alături de gamele Domeniile Vinarte și Castel Stârmina, acestea au căpătat haine noi – forma sticlei și eticheta sunt mai adecvate conținutului, mai prietenoase, moderne, și punctează cei 20 de ani pe care i-am petrecut împreună cu cei care iubesc vinurile Vinarte”, au spus oficialii Domaine Vinarte.
În urma cu 2 ani, dupa ce compania fusese pana atunci condusa de investitori români și străini, a fost cumparata total de către un investitor din Luxembourg, Tim Brockman. Investitia pe care a facut-o acesta pana acum pe piata de la noi din tara a fost de 1,5 mil. euro în Vinarte.
Capacitatea totală de producție a Domaine Vinarte este de 1,7 milioane de litri pe an, principalele culturi ale acesteia aflandu-se în Bolovanu (Sâmburești) și Stârmina (Mehedinți).